Мислам ротата не крева температура. Освен грчеви кај бебе мислам дека нема други нус појави. Нека ме поправи некоја мама ако грешам
@Tea SK ,@LiquidLuna ,како се дечките? И ние вчера ја ставивме, добро поминавме,немаше гужва никој ,па и муабет и направи докторката и сестрата, малку заплака па на крај и бомбонче и шприц си доби оти била умна. Се за сега е добра, беснее низ дома
Добра е, екстра. Сабајле баш ја проверував за осип да не има случајно, ништо нема сега за сега. Ќе видеме наредните денови како ќе биде. Ако е побесна од вообичаено, од вакцината е
Топ е, 9ти ден, за сега нема реакција. Мојава помирна е ппсле вакцинава, ваљда зашто ја вратив во градинка после 20 дена пауза
10ти ден МРП, можно ли е да е омалаксана од вакцината тек сега? Температура нема ама затоа се понаша како да има. Спиеше од 7 синоќа до 9 сабајле. Како се разбуди, доручкуваше, пак заспа. Пак се разбуди, викам дај едно Барни да и дадеме да апне да ја размрда малце, она го изеде и пак заспа. Цел ден спие. Како да нема сила за ништо, ептен омалаксана е.
Има шанси... Ваљда затоа ми кажаа мене за реакции од 10-14 дена во Идадија. Брзо да и помине @IRBBB синче кој ден качи тт?
Се размрда попладнево. До кај 4 ипол ко без сила беше. Гледав по нет вика може омалаксаност кога ќе почне вирусот да е активен.
Имавте реакции после 3тс доза рота, превенар и петтовалентмс? На првите две дози немаше ништо,но во Идадија ми кажаа можело сега да јави темп.
Ќерка ми лани ја прими од школо ги носеа,никаква реакција кај ниедно дете,само раката ја болеше тој ден. Можно е ,мене само од таа последната превенар ми качи тт и таа намногу ги боли така ни кажаа.
Јас денес ја однесов во градинка,4 ден и е,немав кој да ми ја почува.Им кажав на учителките,ми рекоа ќе ја следат ако има некои промени ќе ми јават.
Ко ја примаше малата МРП ни рекоа дека остануват уште дитепер за вакцина па после то ни рекоа е не е само дитепер и пнеумокок треба, ве молам да ми кажете кога се прима пнеумокок страв ми е да не ја имат примено малата а да не запишале,ни стигна дома и писмо за задутре да ја примит