Пмеумокока е некаде меѓу МРП и дитепер, нас после еден месец од МРП ни ја закажаа ама ние дури после 3 месеци отидовме...не верувам дека не запишале, боцка е таа, сигурно ти ќе се сеќаваше дека нешто примила
Мене Мене ми падна чудно затоа што ко ја примаше МРП ми рекоа дека уште дитепер е а после тоа ми викаат има уште една и јас од страв ни еднат ни другата дозволив да и се стават ,сега ни стигна писмо дали ако не ја однесам ке не казнат?
Симна на 37.7, сега мерев пак 38.1 Измачена е, се мислам дали сега да дадам или да дремне прво па да мерам. Не е ни спиена, по 20 минути во раце одмара само
Гревче, којзнае колку е омалаксана. Јас кога ја гледав мојава завчера, ми текна како ми беше кога се вакцинирав за ковид и ептен жал ме фати. Колку се мали којзнае колку им е потешко им е од нас. Ајде брзо ќе помине
Ролеркостер мама, фала што не помисли. Симна на 36.6°, си реков ај толку беше. Сега ја гледам малакса пак, измерив 38.8°. Нема апетит, не може да заспие. Ај нека проаѓа веќе, жална е
zdravo mamicki, pls iskustvo so MRP, ke pravime denes ks utre zdravje bocka. Dali stavavte oblogi na bocnatoto? Dali vi se javi osip kako tretiravte? Temperatura koi denovi i so sto simnuvavte? Dali ima razlika u vakcinite sega ili se site isti sestovalentni?
Облоги не се става на боцнатото. Осип кај нас не се појави, ама ако се појави не се третира. Температура качи на 8ми ден, денес и е 10ти, варира од 37.5° до 39°. Давам само ефералган, и стандард туширање расоблекување и сл.
Облоги не се ставаат, осип немаше, температира немаше. Едиствена реакција, 10тиот ден беше многу омалаксана и спиеше цело сабајле. Не знам што мислиш дали се исти вакцините со шестовалентните, ама МРП ти е за морбили, рубеола и заушки, нема други вируси во нејзе. @LiquidLuna уште ја држи температура?
Подобра е! Конечно. Сабајле 38°, сега легнавме со 37°. Измеѓу некоја бош температура имаше 37.3, 37.4. Стварно се надевам дека нема да качи веќе, се измалтретира ептен. Фала шо не помисли