Да,ама и да не бараат направи си за раат да си,јас еднаш кога мислев да ја вакцинирам крвната слика беше ок ама црп малку покачено ,она вака ок изгледаше и до вечерта ми качи тт. Еве денес 11 ти ден од мрп нема никаква реакција ни тт ,се надевам ќе ги истуркаме уште овие два три дена така .И си оди редовно во градинка од четвртиот ден ја пуштив немаше кој да ми ја почува.
Мајки на Миа само мрп ни остана. Година и 3 месеци скоро е. Никако една недела здрава да е. Моментално е со растечено носе само. На колку месеци ја примија вашите? Сакам да одам неделава ако не и таа да и ја ставам
На 1 и 5 мес, со растечен нос и ја ставив ама со добра крвна слика. Мислам дека и прекина носот од кога и ја ставив
Па мојава минатата недела беше со темп 4 дена ама сега освен нос растечен нема ништо др. Ќе правам крвна слика и ако е добра вакцина да прими да не ја мислам уште таа д
Posle primena mrp, imase 37.5 37.8 temp na 10 denod vakcina, denes e 20 den od vakcina pak ja ima istata temp, dali nekoj imal vakvo iskustvo? Pred 1 nedela pocna pak vo gradinka moze i od tamu nesto da e, no da eliminiram reakcijaod vakcina ili ne?
Не верувам дека е од вакцината веќе. Веројатно има закачено некое вирусче. Мене ми кажаа 10-14 дена за реакција
Мајки, на дете му поцрвене рачето на местото каде што го боцнаа за вакцина, се работи за ДТП ревакцина инаку. Вака изгледа дека не го боли, ама е црвено и малку отечено. Освен ациди борици дали има нешто друго што може да се стави? И дали сте имале некаква реакција на оваа вакцина?
немаш потреба, ќе се повлече само, мојата имаше огромна модрица, ставав ацити борици нередовно, само се повлече на крај
Мајки, реакција од МРП колку време ви траела? Малиот има веќе 3 дена темп до 38,5 симниваме со парацематол и блокмакс (9ти-11ти ден), сега качува 39 и некако страв ме фаќа до кога и до колку
Zdravo majki Dali nekoja od vas ima slucaj kako nasiot... Alergija na jajce? Konkretno od zolcka... koga dadov 1/8 mesano so banana... po vtorata lazicka imavme osip kaj ustata, odma posle toa na teloto i dojdovme do moment na gusenje Strasno da se gleda, a od toa i zakacivme dermatit sto mnogu tesko go lekuvame Prasuvam za MRP vakcinata i alergicnost od jajce