Баш скоро читав за ова дека најнови истражувања покажале дека и децата алергични на јајце можат да се вакцинираат со мрп ама со спремен вакцинален тим, алерголог и детето да се надгледува барем пола саат после тоа.
Тогаш мислам дека ти треба потврда од имунолог дека нема да ја прими мрп ама пак консултирај се со матичната.
Мајки денес ни е 13 ти ден од ммр вакцината ни се појавија многу симптоми , афти , злезди, црвено око, температура ајде помина , денес има течна столица со слуз дали сте имале всква реакција?
Ќерка ми е алергична на белка на јајце, на 11 мес урбазони ја шибаа зашто ја наранија јуфки во градинка, пред 20тина дена ја вакцинирав со МРП. Вирусот не се расте во ембрион од кокошка нема врска алергијата на јајце со МРП вакцина.
Majki da prasam, dali nekoja imala slucaj bebceto alergicno na proteini od kravjo mleko (ispituvame sega) i so primeni vakcini, kako reagira vakcinite so alergija nekoja?Nus pojavi reakcii, ve molam nekoja sto stvarno pominala niz vakov slucaj. Strav mi e ne sme pocnati uste so vakcinive
Со лесно Може нема да го јадеш многу, јас до 11ти ден. Температура докај 38.6-7 качуваше ама многу малаксуваше
Абе она нешто кенкаше и ноќеска ама не и измерив. Сега уште е весела па ќе видиме. Упм мислев ќе пројдеме мирно
Здраво мајки. Бебето ми е 4 месеци и пред 5 дена примивме втора доза на рота вакцината и една со боцкање, петовалентна мислам. Го боцкаа во рака, а секаде боцкаат во нога до 1 год. И сега му се направи топче внатрешно како маслинка буквално на рачето! Испаничив многу! Ми рекоа ациди борици облоги да ставам и ќе помине... Сте имАле вакво искуство???? Плсс пишете ми!!
Моеѕо е 2 и пол месеци и го боцкаа во рака, ќе видиме дали ќе има реакција, ми рекоа ациди борици или антипиретик лепенки. Инаку денес ги примивме Рота и шестовалентна, креваа вашите температура од овие вакцини? Што да очекувам?
@anngelique @Anaroz1 @Srcka28 Фала ви на споделените искуства, девојки Засега е само поспан, тој спие а јас ко луда само седам до него и мерам температура од страв а детево фала Богу нема ни температура ни ништо ама пусти страв. Ајде, се надевам ќе остане само на ова и ќе поминеме со лесно
Дали после примена мрп ви се случило трети ден да качува температура? во диспанзер ми рекоа да очекувам од 7ми до 10 ти ден да качи, ама почна уште денес
Овде читам дека и кај други дечиња има порана реакција, дали е од вакцина кој ќе знае. И нас ни рекоа од 7-10 ден да очекуваме. Правевте кс пред вакцина? ја мешаше периодов во затвроен простор со луѓе?