Isto,samo 7mi den negde 37.5 ama toa ne ni go racunam. Nonstop u gradinka odese,od bocka tamu ja ostaivme. Ni se pocudija malce ama sto ke recat ok si e deteto
Пак јас. Ова може да е реакција на мрп? Ми кажаа дека освен температура, може да се појави и осип. Температура веќе 24ч нема, сега се исфрли на лицето и раката.
Педијатарот синоќа ми пиша дека не е ова од мрп, да го следиме. И за 2 саата цел се ифрла, лом на спиење се направи, плачеше без престан и на клиника одма го однесовме, окапавме до 3 саат сабајле. Таму (на кожно) ни рекоа дека е алергија од инфективна природа, а можда и дека организмот се бори со вакцината. Ептен нејасно. Сируп цетиризин ни препишаа и се смири, еве денес ништо нема. Абе паники дигнав, можда не требаше до толку.
Оф, или или. Ако ти е на мисла, и ја би кренала паника. Кој ден од мрп е? Нели поминаа 2 недели веќе?
На 18 мес нели имаше вакцина? Уште не ми стигна покана дома, ги нема ни да се јават. Ако ја испуштиме шо ќе биде? До сега сите ги примал на време.
не ви пишуваат во книшка кога ви е следна?? и која е таа на 18? мене ми закажаа трета доза за стрептокока за два месеци, тогаш ќе биде мојата 16 месеци и ми рекоа дека таа ни е последна и дека може да ја прими најкасно до 2 години
Нее. Баш сега проверив, дури и за претходните вакцини погрешни датуми пишале. Ќе одам утре ќе си прашам.
Таа може најдоцна до 5год, а најрано 1година после третата доза од поливалентната. Ревакцина од поливалентната и се прима една година после третата доза.
мрп прими пред точно 2 недели, ја па сфатив дека уште таа последна ни е , значи после стрептокока, имаме уште една на 18? и толку се?
Да прашам нешто. Кога ги вакцинирајте со мрп децата ни ви кашлаа ни ништо? 4та недела е дома. Кашлицата се смири дали 2 пати ќе се накашла преку ден, матичната вика уште 7 до 10 дена мрп не.. Ја волку здрава не сум ја видела нити знам дали наредно ќе ја видам, минатата недела ја одбија за вакцина бидејки леукоцитите од нигде никаде на горна граница беа ама фала Богу немаше некој др проблеми освен кашлицата што со сируп и инхалации ја средивме сега е по ок. Зар уште 7 дена да чекаме без вакцина?
Дали некоја го има вакцинирано детето за варичела? @gjoker4e @Yowannty @danichap На вас ми текна дека сте во странство, дали е задолжителна и на која возраст се прима?