Мојата од првите 2 креваше тт, првиот пат си беше весела со тт, вториот пат дадов сируп омалаксана беше, 1 ден само не беше страшно. Ова трета доза ви е, после колку време од мрп ја стави? И да правам кс за мрп така?
Некој што скоро почнал вакцинација во Јане, дали ви дадоа и ваш примерок од вакцинален картон? И по рота до колку дена треба да се внимава да не се заразиме при менување пелени?
Па да. Ма да немора да значи. Моите и двајцата поминаа без никаква реакција. Уствари, фала му на Господ, од ниту една вакцина немале никаква реакција.
Прашањето ми беше дали освен тт може да има и нешто плус Оти у диспанзер само тт ми кажаа ама нешто продолжи друго да збори докторката и не знаев дали само тоа се јавува или пример осип, дијареа не знам што Фала ти во секој случај, сега за сега нема никаква реакција
Значи изгледа престанале да даваат. За поголемиот пред 5 години имавме примерок и за нас и задолжително го носевме секогаш кога одевме на вакцина. Ок да знам да не барам кога ќе го носам за наредна.
Последно кога бевме за Мрп да го боцнат пред да почне со градинка ми нагласи докторката да го сликам вакциналниот картон и така испечатен го приложив во документи. Така што не даваат вакцинален картон и за нас, само во книшка запишуваат се.
Моето синче има 2 години а имаме примерок и за нас од картонот...изгледа зависи од град до град, пункт до пункт
И моето поголемото имаше пред 5 години, затоа сега препрашав зошто не ми дадоа. Веројатно смениле од тогаш.
Дали е можно 6ти ден од примена мрп да се појави исфрлана по тело? Има 1 големо др е раштракано ситно по стомакот Температура нема појавено до сега.
Докторката што ја прегледуваше малата пред да ја ставаме мрп вакцината, баш спомна дека е можно после вакцината да се јави како реакција и осип баш како од морбили.
Zdravo majki, da prasam dali nekoja majka kasnela od pocetok so vakcini(kasnime radi zdravstveni pricini) so ni edna ne sme pocnati.. E sega koga ke pocnime osven rota znam e vo odredena nedela i nemozi pokasno, drugive site i tie se so rok, sto koga ke se pocni pokasno isto site se stavaat red po red ili? I kako ste pominale so reakcii tie sto ste kasnele, deka se predvideni za odrede mesec, sto ke bide deka e pokasno? Fala