Има, 3 месеци од отварање. Од сега ќе запишувам Капачево за да се отвори треба да се стисне и да се сврти, а вака сега ми крцка кога вртам лево десно.
Zdravo majki, dali e mozno da se primat dve vakcini od ednas ? Vo ist den petto valentna i mrp ? I dali ste slusnale da vo nekoj punkt taka vakciniraat dokolku kasnite so vakcini
Моето два пати со по две вакцини го вакцинираа во Јане Сандански. Инаку касневме со вакцините побајаги.
Мајки ај ве молам за помош , безпомошна сум веќе Примивме во средата ММР , денес му е 7ми ден ( вчера беше прв ден во градинка ) и супер беше .. ама цела вечер се окорна од плачење без престан , нит цице нит ништо не сака .. беспомошно се осеќав зашто не знаев како да му помогнам а плачеше премногу па заспа едвај во 3.30 и стана во 5 часот и пак плачки ептен и на крај му пуштив тв и после се смири малку , се смееше па после пак истото плаче многу .. да не е реакција од ММР ? што да направам јас да му помогнам, ми се кине срцето
@Ano Мене во Центар ми дадоа дупли картон, а и по закон за имунизација мора да дадат, баш скоро го читав.
Не дека ми е неопходен, ме збуни зошто за големиот имав и не знаев дека престанале да даваат во Јане. Го најдов сега кога спомна, ама ова е правилник. Не сум правник но колку што гледам нема обврзувачки карактер, во смисла нема преодни и казнени одредби да натераат некого да го почитува и веројатно секој по свое. Најверојатно штедат на картони, како што штедат и на оние малите иглички(печатчиња) за деца. Мене ми се слоши кога видов колкава игла извади дечкото што го боцкаше мали сега пред вакцина. Добро е што бебе ништо не разбира. Е до толку се штеди во оваа наша пом***** државичка
Bsg do koga najkasno se prima? Nie sme 10 meseci treba da ja primime, citam vo kalendar na imunizacija deka najkasno e do 12 meseci i sto reakcii ima?
Здраво, Дали некој има информација дали во сабота примаат бебиња за вакцинација во Букурешт? И ако да, до колку часот? Им вртам на бројот што го имаат на нет ама постојано ми вика дека е исклучен
Здраво ние имаме годинка и следната недела треба да ја примиме вакцината ама јас малце се плашам, како поминаа вашите дечиња кога ја примија оваа вакцина ? позз