Мајки искуство со осип од ММР? За колку време поминува? 2-3 дена имаше тт до 38,2 и од вчера има и осип, не ја чеша, тт веќе нема. Денес рековме да прошаме да ја извадиме од дома малку, облачно беше ама излезе и малку сонце и кога дојдовме дома како да се интензивираа точките. Дали згрешив што ја извадив надвор?
Мамички какво искуство имавте со МРП 1и5месеци сме треба да ја примиме но пак ми е страв дали да ја одложам пак или да ја примиме направив крвна слика ок сме почнавме да одиме но сеуште немаме многу зборчиња само мама мозокот каша попара ми го направија не му клавај мало е и ред др работи
Ќерче ја прими на 18 месеци. Супер помина, без реакција од вакцината. Малку и падна имунитетот после вакцината ама тоа дека тогаш почна и во градинка, но за 2 месеци се стабилизира и еве си тера без мака. Во однос на зборувањето, сега е 23 месеци зи кажува зборчиња, веќе и сврзува 2, а некогаш и 3 зборчиња, ги знае реплилите на биби и боби кога ги гледа,ова не е баш за пофалба ама ја оставам од годинка да гледа ради јадењево . Не се мисли, ако е здрава боцкај ја.
На 10 месеци прва доза, на 12 месеци втора доза. Без ниедна реакција. Еве ја сега 3г и 4 месеци, не тивнува од зборување. Нека не то го прават каша попара мозокот. Одлучи си сама шо и како.
На 1 година и 7 месеци ја прими и многу лесно ја помина, во однос на зборувањето исто само мама тато беше, од трета година почна повеќе да збори и поврзува, сега уста не затвара 4год. и 2 месеци
Женски ме фати паника, вчера примаше бебчево коктел вакцина втора доза. На ноџето има како топче и му е црвено местото кај што е боцнато. Дали е нормално тоа?
Треба да прими ќерка ми некоја ревакцина. Почна да прокашлува од секрет. Направивме кс претходна недела црп 16. 2 пати ја носев д-р вика здрава е имаш дозвола за вакцина. А она има жолт секрет и си прокашлува. Сте имале вакво искуство? Сркако ќе направам деновиве нова кс, ама некако ми е шубе. А треба најдоцна за 2 недели да ја прими.
Дали некое бебе на 13 месеци ја примило мрп и како поминало, што реакции? Здравје деновиве ќе правиме кс и ако се супер планираме да ја пуштиме мрп 13 месеци се, одат покрај гарнитура стојат сами, но не се испуштаат да одат сами, од зборчиња мама, тата, баба, не, да, ајде. Малку сум во паника...
Моите и двете на термин си ја примија вакцината. Многу е битно после боцкање да не ги мешаш многу со други и ујачај имунитет повеќе
Тие што ги вакцинирате дечињата во Букурешт... Се најавувате нешто претходно или директно одите? Прв пат ќе ја вакцинираме малата, па ме интересира каква е процедурата.
Ммр ревакцина на 6 год се става. Вчера прими втора доза Превенар, имало уште една доза ни закажаа за октомври-ноември. Ммр летово не ја ставам, може да одложам и за следна година, ќе почекам можеби. И уште ревакцина дтп ни останува.