Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.900
    Допаѓања:
    4.776
    нас ни бараа и копија од книшка и потврда од диспанзер, оди во диспанзер знаат они ќе ти дадат потврда согласно картонот таму шо си стои

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.900
    Допаѓања:
    4.776
    него дали некој знае дали работи диспанзерот во Ѓорче за вакцини, негде прочитав дека не работеле? и ние ја утнавме третата доза стрептокока требаше во април да ја прими (facepalm)

3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.039
    Допаѓања:
    40.380
    Третата е поливалентната.
    Стрептокока ја воведоа во 2019 како задолжителна и големиот веќе наполни 2 години, па прими само една доза.
    Ама искрено јас таа вакцина ја препорачувам, зошто он претходно заглави во болница со лошо воспаление на уши и операција.
    За мали со ред одма ја ставам. Прими прва доза, сега наредна недела ќе го носам за втора

На Thinkerbell., LivingGlam, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    @Thinkerbell.
    Фала ви мами, некако ми де виде многу три вакцини наеднаш, многу се мали. Јас со големата немав проблем со стрептокока па може затоа де мислев дали реално има потреба. Но штом е задолжителна, како за сите така и за нас. Со лесно на сите бебиња.

На Thinkerbell., LiquidLuna и Ano им се допаѓа ова.
  5. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    4.640
    Трета доза до 2 години може да се прими, мене баш ми проверуваа ми рекоа може до ноември. Јас ради ковид што беше болна ја одложив, летово ќе ја ставам. А дали работи диспанзерот не знам:)

6. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.900
    Допаѓања:
    4.776
    се боцнавме вчера готово :) уште една ни остана за септември

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.281
    Сабајле на 13 ипол месеци ја примивме мрп, од Јане ми рекоа 6-7 ден може реакција да појават со покачена тт. Но мајка јас исплашена па некој совет, како сте поминале?

8. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    Да се самоцитирам од пред 2 страници.
    Инаку второто температурата ја држеше 2 дена, беше расположена исто како и да нема температура. Од осипот веќе третиот ден немаше ништо.

На Inamya му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.911
    Допаѓања:
    177.256
    Да се самоцитирам и јас. :tmi:Ќе да не е до плачењето. Му се појавува сеуште исто и му се губи за 10тина мин. Не знам дали е до вакцината или веќе од што може да е. Овие неколку денови е ужасно поспан и преужасно кенкав. Ми доаѓа да се упуцам. Тој и онака е кенкав по природа ама сеа е неподнослив. Тт нема. Што да праам? Овде и чудни се, без поголема причина нема ни термин на доктор да ми напраат. Онака седам и се чудам што да праам, што е нормално а што не, дал ќе дојде август да фатам и ја џенем од овде… :drunk:
    15 дена од вакцина. До кога може ова да трае?

10. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.588
    Допаѓања:
    4.317
    Има некое бебе од ротата после три четири недели реакција во какањето? Моето темно зелено кака последниве три пати и тоа плус запек има. Педијатарот рече од ротата е ама што знам некако пројде доста време за реакции :?:

11. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    169
    Домкога најкасно може да се прими прва доза рота, мм бил до диспанзерот кај што треба да и стават вакцина и му рекле дека може до три месеци и две недели ама како да прочитав тука дека до 12та недела дека треба да се прими. Не сакам да ја пропуштам ама нешто се мислам дека докторкава нешто касно ни ја закажа вакцината.

12. Marija_Magdalena

Marija_Magdalena Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.628
    Утре сме на МРП ревакцина, онаа што се дава на полни 6 години.
    Со какви реакции се соочувавте?

13. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Немаше никакви реакции од ревакцината. Со лесно.

На Marija_Magdalena му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.980
    Малото ја прими МРП, еве денес 10ти ден.
    Вчера имаше цел ден температура, од 37.5 - 38.3макс. Денес веќе нема.
    Не му дадов парацетамол, беше цел ден расположен.
    Да очекувам пак температура во следниве недела дена да крене, или толку беше од МРП симптоми ? :D

15. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.607
    Моето точно на 10ти ден имаше 37.4 темп и толку беше, ама следи до 14 ден понатака мислам не би требало да има ништо...гледам некој доктори викаат од 7 ми до 10 ден може да има симптоми, мене ми рекоа од 10ти до 14ти

На Speechless му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Калинаа20

Калинаа20 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    47
    Здраво мамички ќерками нема примено ревакцина дитепер, сега наполни три години ја одложував поради тоа што имаше два пати излив на колкчиња па настинки стомачни вируси е сега ни стигна покана за да ја примит ама имаме закажано скопје на ендокринолог за хормоните дека едното цице и е поголемо од другото, страв ми е додека да видиме како и се хормоните да ја примит вакцината ве молам за мислење што да правам,и ако им некој што се рзбира за вакцините да ми објасни јас знам дека само ревакцина дитепер нема примено а на картончето имаат пишано две вакцини

17. Калинаа20

Калинаа20 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    47
  18. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    2.584
    Мами,
    Бебушките што ви се во градинка пред и околу годинка кога ја ставивте мрп?
    Ние септ тргнуваме градинка на годинка, а вакцината октомври треба да ја прими, па на мисла сум како да биде, со оглед дека ќе падне имунитет од градинка. И дали ги носете во градинка одкога ќе ја примат вакцината?
    Мн прашања ама ме мачи оваа вакцина :sweat:
    Едит: матичниот ми вика пред да тргни да ја ставам што значи пред да наполни година, ама и по одмори сме па не ми се ризикува ама и малечко дане е :wasntme:

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Не, туку нека оди во градинка па ќе си ја ставиш ние исѕо во октомври ја ставивме последнниот ден зошто предходно беше болен. Реакција имаше дури 20от ден од вакцината ама ништо страшно не беше. Не ја ставај пред зошто ќе треба на почеток на август да ја ставиш да видиш дали ќе има реакција па после тоа во градинка да тргне од септември.

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    12.322
    И на моево му паѓа октомври да ја прими и јас затоа ќе ја одложам градинката. Ако имаш таква опција мислам дека е најдобро зашто кога ќе тргне, ако почне да се разболува тоа крај нема. Сега ќе го запишам, почеток на октомври ќе прими, две недели ќе го оставам дома, па ќе оди.

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.