Ние примивме вчера втора доза рота,петовалентна и пнеумокок,денес на едното ноџе кај што е боцкан црвенило и топче има,ставам облоги ациди борици,за колку време треба да се повлече?
Здраво мамички ние денеска примивме прва вакцина и дали има реакција првата вакцина со температура ако може некој да ми пише ви благодарам
Следија денес и утре дан крени температура ставај и на местото каде што е боцната ациди борици или вакви лепенки што држат ладно на секој 8 часа можеш лепенките да ги менуваш
Заедно со ревакцината на 18 месеци, најдоцна до 5години. Што значи трета доза пред 4, зошто ревакцината е 12 месеци после трета доза.
Момс ми стигна покана за МРП веднаш после први роденден. Сакам барем два,три месеци да ја одложам. Дали повторно ќе ми пуштат покана или? Знам дека казнуваат ама дали веднаш после првиот пат кога ќе ја одложам или толерираат некој период?
Здраво мамички, во понеделникот ја примивме МРП еве 3 ден, супер си е малата, весела, си игра, нема тт, сакам да прашам од кога се очекуваат првите реакции од вакцината?
Мајки на која возраст се прима рота? Денес бевме на вакцина и докторот рече сте закасниле за рота, бар до сега ги кма примено вакцините и докторите што го прегледаа не кажале за рота воопшто.