Ние во Јане Сандански си вадевме крв супер е. нема гужва за бебиња резултати одма, сестрите се ок, јас таму и цела бремност вадев за мене, ОК ми се.
Da dovolno e krvna slika i opst pregled Neznam za vo Sk da ti dadam preporaka.Kaj nas e mn ednostavno bar za tie rab.Upat od maticen i odis go bockas.
Вреднoстите нa црп се гледaaт зaеднo сo кoмплетнaтa крвнa сликa, штo знaчи мoже дa биде пoкaчен и кaј вирус и кaј бaктеријa. Кaј бaктериски инфекции oбичнo е пoвисoкo, кoмбинирaнo сo пoкaчени леукoцити, oднoснo пoкaчени грaнулoцити, a кaј вирус мoже дa биде пoкaченo сaмo црп сo мирнa кс, или пaк нaмaлени леукoцити, oднoснo лимфoцити. Зaтoa нaјверoдoстoјнa кс се дoбивa кoгa се земa крв нaјрaнo пoсле 24 чaсa oд пoкaчувaње нa тт.
Dali smeta ako primer denes primine vakcina a posle dva dena odime na more? Znaci ne planitam da go banjam tamu inaku sme 4+
Ние сме 18дена , ја примивме бсж во болница , која е следна вакцина и на колку се вакцинира детето бевме на здраво ништо не ми објаснаа за вакцините прашав ми викаат мајка донеси го детето на еден месец викам на преглед никој ништо не одговара ве молам да ме извести некој која е следна вакцина на колку се прима од што штити и дали има реакција фала многу
Мами во понеделникот ја примивме вакцината на два месеци што е хекса, неѓавми никаква реакција се до денес малата цел ден не спие, ќе задреми и штрепа се плаши дури и главата си ја врти лево десно, дали е можно реакција после 3 дена? Кои се вашите искуства?
и мене не интересира истото .. ние сега на 10-ти септ. треба да ја примаме втората вакцина ..ако знае некоја мамичка нека сподели искуство
Денеска малата на 2г. и 2м. ја прими фамозната ММР, страв во коски имам Докторката Венера од Букурешт ми викаше ич да не се секиран ама јас од се што се изначитав и изнаслушав не знам што да мислам за вакцинава. Господ нека ги чува сите дечиња.
Леле ние ја имаме закажано сега на 5 октомври, на точно година и 2 дена, незнам што да правам и јас имам страв во коски од што се имам се изначитано.
Неможам да редактирам затоа пишувам пак. Дали можам да барам Мпр или ммр да ја прима одделно да не е три во едно вакцината или според вас да ја одложам, како е подобро? Што мислите мајки, многу ми е страв па да знам на време да реагирам.
Мислaм декa немaш oпцијa зa oдделнo примaње нa вaкцините, a зa oдлoжувaње oдлукaтa е сепaк твoјa. Мнoгуминa јa oдлoжувaaт дoдекa дa прooди и прoзбoри дететo.
Да ја дадат одделно неможе, можеш да ја одложил. Јас ја одложив наместо на 1 год да ја прими ја прими на 20 месеци. Кажи дека сакаш да ја одложил и готово.
Nie denes ja primivme Mmr na 19 meseci. @Rabbit chitam vie ste ja primile minatata nedela. Kako ste? Ni stasa pokana za revakcinata sto e na 18m, no so mm odlucivme prvo Mmr da ja primi koja shto ja odlagavme nekolku meseci.
Докторката ми рече реакција имало после 7 до 10 дена од примањето на вакцината. Малата ја прими минататаа среда и сега ќе видам како ќе биде од среда натака. Иначе до сега се си е ок
мамички сабајле ја примивме Хекса вакцината и гледам сега малиот некако ми е кенкав .. качил тт 38 дали да му давам нешто или да почекам да помине (во случај да не се качува)
Мaјки вaкцинaтa нa двa месецa дaли тoчнo јa примивте нa двa? Педијaтaрoт денес ми рече нa три дa јa прими
Denes ja primivme 6 valentnata so se prima na 2 mes.no zakasneti sme na 6 mes eve primame.Kako pominavte,sto i koga da ocekuvam? Mnogu ne ni pojasnija Inaku lepenka staviv vednas po bockanjeto...