Женски ние сме 6месеци и примивме вчера втора доза пнеумокок,трета доза рота и 6то валентната,ноќта ми крена температура 39,и еве и денеска има. Му давам парацетамол сирупче ама штом пројде дејството пак крева. Колку би траело ова вака? Некоја искуство?
Дали ммр е вакцината што се прими од когс ке наполни 1 година дете? Ако да до кој месец може да му го давам,и ако не му го даваме сега пошто не сум сигурна дали сакам да му го давам,кога може најкасно да се дава?
Јас ја одложив оти сите околу мене се настинати, кашлици, грлоболки, вртежи. Се надевам следната недела ќе може да ја прими. Испитавте крв пред вакцина или? Кај мене од втората вакцина беше поткачил малку 37.5, ама ништо не дадов. Да минува побрзо и полесно само мајка.
Мислам дека ротата мора точно до ден да се прими кога е кажано а за другите не сум сигурна. Иначе да,испитавме крвна слика пред вакцината и супер си беше. Ама детево изгоре два дена од температура
И матичната и од вакцинации ми рекоа дека имало фора и за ротата. Веројатно му е реакција, не би требало уште долго да држи.
Епа супер штом така. Дај Боже со лесно да си ги поминете. Ке видиме нас колку ке не држи ова. Сега моментално нема веќе температура се надевам дека нема да крене пак.
Утре имаме вакцинирање на 2 месеци. Кои ги ставаат тогаш? Не ми кажаа ништо само ми закажаа термин. Како да се спремам дома за можни реакции. Малку ми е страв
На 2 месеци се става 6-валентната вакцина и вакцината за ротавирус. Јас за дома имав земено ефералган сирупче, и лепенки кои ги ставав на местото кај што беше боцнат. Со лесно
Здраво! Ќерка ми кога се породив ја вакцинираа со вакцина за туберкулоза и како и сите ние има ожиљак од тоа. Сега има 4 месеци и последниве 10 дена ми се гледа доста подуен и можеби малку воспален ожиљакот. Од вчера е и настината. Дали е можно да има поврзаност?
Не верувам дека е поврзаност,но однеси ја на педијатар, можеби ќе треба да прима антибиотик. Имав сличен случај во околина
Здраво, бебето вчера прими вакцини, рота и 6-валентна, но кога стигнавме дома поврсти водичка, да не кажам исто како што и беше вакцината. Она е склона на враќање млеко, се случува да ја подигнам после подој и да го врати млекото. Тоа беше после половина час од примањето на ротата.. Знам дека една од нус појавите е дијареа, ама денес немаше. Имаше една столица, скоро иста како претходниве денови... Се случило ли ова кај некој...? Не знам дали ка апсорбирала вакцината или не..
Требало да се вратиш во диспанзерот и да прашаш. Веројатно ја повратила вакцината. На моето му беше време за доење кога примаше вакцина ,но не му дадов пред боцкање од таа причина,да не поврати се.
Сигурно многу е пишувано но не можам да најдам. Трета доза рота кога се прима? Во моментот толку ми е помешана главата што не знам ни втора дали има примено. Дали овие две се вакцини за рота вирус?
Во книшка ни пишува дека треба да се јавиме на вакцина на 11.09, кога видов дата ми се блокира мозокот од паника дека сме пропуштиле. Бебе е 30-та недела, и во календар за имунизација пишува 6-ти месец трета доза, ќе го фаќаме последниот воз. Фала Ано.
Дали може од превенар 2ра доза да појави температура 38 трет и четврт ден? Или сме закачиле нешто друго успат?
Здраво мајки, ми треба инфо доколку некој знае, бебето ми е родено итен царски на 22.09 и истиот ден е префрлено од Чаир на детска клиника на интензивна, фала богу се е во ред.. но го испуштија без ни една вакцина во родилиште чаир ми рекоа да сум се пријавела во советувалиште за вакцини.. Па ме интересира каде да се упатам за вакцинација и што е потребно
Како да знам дали малата ми крева температура од ммр или од вирус? Колку време кревате температура од вакцината? На 10тиот ден крена околу 38 ама во меѓувреме сестра и е настината па не знам дали има префатено од неа.