@Arnella Баш сега пребарував мислам дека ова не е вакцина. Се дава на деца до 8-9 години кои имаат знаци на ран пубертет кој може да доведе до рано созревање на коските и понизок раст на детето. Јас мислам дека треба да разговарате подетално со лекарот за да можете да донесете најдобра одлука за девојчето. Со лесно.
Lele mnogu sum rastrevozena zarad Vo odnos na nejzinite vrsnicinja poniska e doduša i sitna e rodena dolzina 42cm Tezina 1770g I toa go prevzemat vo predvid kako e sitna rodena so dosta problemi
Консултирајте се со 2 или 3 лекари околу проблемот и одлучете ако се согласни 2ца барем доктори тогаш стави ја.
Da si odis na vtoro pa i treto mislenje, ako na kraj izlezat site so ist odgovor razmisli da ja stavite. Ne brzaj
Ние никако да дојдеме на ред да примиме. Откако прими мрп мн и падна имунитетот, и дека оди во градинка нон стоп нешто има де носот де кашла. Антибиотик пиеше и никако да и ја ставам. А пред месец и пол требаше.
Веќе направи 2 цели години а уште ја одложувам мрп вакцината, те е настинат те е болен, ме интересира дали има рок до кога треба да се прими првата доза? И како е најдобро колку време да не иде во градинка пред да ја прими и од како ќе ја прими после колку денови може да покаже температура?
И мојот беше болен па 15 дена здрав и тогаш ја ставив и 2 недели седеше дома и го пуштив во градинка.
Има граница некаква? Од истава причина не успевам да му ја ставам, 4 години е веќе.. Ама да затопли малце да олабави ќе го носам здравје.
Мислам дека е до 4 години рокот за 1 доза, зошто во 1 одд примаат втора доза мрп. Мојот едниот е скоро 2 г. другиот скоро 3г, планирам март негде да им ја ставам на двајцата, 2 недели дома па да почнат во градинка.
Mrp i Diteper ja nemame primeno , imam slusnato diteper mora da se primi na 18 meseci, ne se razbiram mnogu pa ako nekoj znae da mi objasni dali moze da ja primime sega na 22 meseci i dali e ok ako ja primi diteper a mrp podocna? Sakam mrp so polni 2 godini da ja primi nekako so strav sum za taa vakcina
Пострашно е да не ја прими поради компликации од морбилите ако би ги фатило. Јас ја ставив точно на 13 месеци мрп. А за другата не знам искрено види на нет дали им пишува или јави се во вакцинален диспанзер ќе ти кажат најточно.
Која е процедура за бсж и хепатит? Кога најдоцна може да ги прими? Ни двете не ги прими во болница. Дали да внимавам на нешто конкретно зошто во болница примаше антибиотик поради инфекција и не и ги ставија,имаше и жолтица плус. Со 2640гр не испуштија пред една недела од болница. Тогаш ми рекоа и дека мала килажа има за бсж... Дајте ми совет што да правам.