Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Јави се во вакцинален пункт. За хепатит мислам дека со полни 2м мора да се прими. Види на нет бројот од Јане Сандански пункт, одговараат и убаво објаснуваат, супер е докторката таму.

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emi1988

Emi1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    67
    за бсж може да се прими до 12 месеци, кај нас немаше никаков белег и и ја пуштија повторно пред 1 год да полни сега веќе има белег што значи е успешна вакцината, а за хепатит на полни 2 месеци ни стигна првата покана

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Фала ти.
    Вртев,не креваат.
    Се надевам до покасно ќе ги добијам..

4. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Се си мислам дека ми рекоа најкасно до 60 дена после раѓање може бсж,како низ магла ми е затоа прашав...:?:
    Супер ако може до година

5. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.365
    Малиот имаше варичела,го носев на педијатар потврдено е дека му е помината. Во случај да ни го поместат датумот за вакцинација до кога може да прими мрп? Нас датумот за вакцина ни беше на годинка точно сега има 14 месеци,не го боцнаа заради тоа што имаше отечен крајник после тоа варичела фати и толку беше..

6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.268
    Допаѓања:
    18.386
    Нека закрепне убаво ако немаш потреба не брзај со вакцината. Моето ја прими на 21 месец.

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.365
    Фала ти на споделеното мислење:)

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. dans

dans Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Здраво мајки, малата е 7 месеци вчера прими рота и дтпр ревакцина, денеска имаше како грчеви, ја истегна раката 3-4 пати во тупаница и ја стега, во лицето се вцрвени целата, отидовме кај матичната ни рече реакција од вакцините да ја следиме, да и давам далерон за болка и облоги да ставаме дека можеби и е од болка, дали сте имале слично искуство, преплашена сум.

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Од ротата е има грчеви. Пробај со термофорче да видиш дали ќе се смират обично женските повеќе трпат болка, не знам дали смееш и пробиотик да дадеш.

10. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    125
    Денеска прими прва доза со напивање за рота вирус. Докторката ми кажа дека изметот ќе му е заразен и да внимаваме.Колку време ќе е заразна, заборавив да прашам?

11. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    7 дена

На Dpokahontas му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Aleksandra B

Aleksandra B Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Здраво мамички... Дали некој знае какви се тие прочистени вакцини? Дали треба јас да им посочам дека сакам прочистени или тоа го прави матичен..?
    Бебушко е 2.5 треба да примиме рота и шестовалентна, ама бато беше болен до пред некој ден, а и Бебушко знае да ми се разбуди во пола ноќ со затнато носе..
    кажано на докторот крвна слика ок.. а и му направив брисеви и тие ок.. арно ама мене ме мачи моментот сто се зелени мрсулчињата. Се мислам дали повторно да направиме брисеви но во др. ординација?!?.. инаку првото ми е со каснење во развој и сега некако ме фаќа страв од се..

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Со зелен секрет не би го однела на вакцина без брисеви. Подобро напрАви па носи на боцкање.

На Aleksandra B му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sweet969

Sweet969 Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    Здраво мајки требаше да примаме Мрп вакцина денеска но сосема заборавив да се јавам да кажам имаме и крвна слика од претходна недела докторот кажа зголемени леукоцити и црвено грлце. Првиот пат се јавив да кажам не беше повторно добар и ја одложи телефонски, ова ми е вторпат. Вие се јавувате да кажете или како ги одложувате вакцините сега се јавував телефонот исклучен.

15. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.759
    Допаѓања:
    8.853
    Procisteni vakcini mislam se misli na sega ovie polivalntnive sto gi stavaat. Pet/sest vakcini vo edna, ne kako porano sekoja posebno.
    Inaku ako ima zeleni mrsuli bakterija e. Odi vo biotek i kazi koga ke mu zemaat bris od nos povnatre da brcnat ubavo da mu zemat, obicno se plasat na mali bebinja pa zemaat samo odnadvor so stapceto kolku da se kaze. Isto i kaj nas taka odnadvor na nosot samo nemase nisto, odnesov posle nekolku dena pak i insistirav ubavo da brcnat vnatre i izleze deka ima bakterija. Inaku kaj se porodi? Moeto od ragjanje e so zatnat nos pa se somnevam deka ima zakaceno od bolnica uste

На Aleksandra B му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kalija.P

Kalija.P Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    54
    Здраво девојки, може ли ве молам некоја да ми каже кога е втората ревакцинација за рота?
    Бебето прими една на 28 ноември и докторката убаво посочи дека се гледаме за 2 месеци, односно во периодот од 29 јануари до 5-6-ти февруари максимум, зашто назначи дека ротата е врзана со рок и не смее да се доцни.

Се надевам не сум го сонувала ова и не си правам бајрам на паметот, толку бев под стрес за првата вакцина што мислам се исклучив, ко да му збореле на комшијата...

17. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    201
    Да, моето ја прими на 2,5 на 4,5 и на 6,5 месеци. Последната доза рота е најдоцна до 32 недела. Би требало во книшката да ви пишува на кој датум најрано може да се појавите за вакцина, кај нас така ги запишуваат.

На Kalija.P му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    217
    Здраво мајки. Во понеделникот примивме ревакцина ди-те-пер што е на 18м, но ја примивме на 24м, на рачето немаше ништо, сега ја бањав малата и приметив дека и е отечено и црвено рачето, исто така цврсто како од убод од оса, ставив од лепенките за температура што се (имаше и дента лепенка додека беше во градинка) во прилог слика, дали има потреба од паника? До сега ни на првото детенце се нема случено вака затоа се загрижив...

Прикачени фајлови:

19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.268
    Допаѓања:
    18.386
    Не се става лента, борова вода(ациди борици) стави на газа и стави го на рачето. Ќе помине

На Scorpion91 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mama998

Mama998 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    36
    Мајки на колку месеци/години ги вакциниравте дечињата со мрп и како поминавте после вакцината?