Мајки која е R1? Се прима на 18 месеци. Некакп неможам да ја најдам на календарот, а следна е на син ми. Треба да е ревакцина, но на која?
Jas prasav sto se mozam da ocekuvam od nea. Doktorkata kaza vaka- samo temp, placki ili spienje. Temp do 38 maks 38 so 5. Ako ima virus ili e bolno moze poveke da kaci ama 99% ne e slucaj. 24 do 48 saati maks reakcija. Druga reakcija nema. Jas bev kaj maticen i mi rece mozete na vakcina. Tamu drug doktor ja gleda i isto kazuva moze ili ne na vakcina. Kaci 38 temp. Ne davav nisto preventivno ostaviv teloto samo da se izbori. Na mestoto na ubod nemase nisto.
Мојот немаше од ниедна никаква чудна реакција, освен повеќе поспаност денот кога ја прими... треба само облоги цел ден менување, да се лади местото за да не ги боли местото од убодот. Јас мирно си спиев, вечерта не набљудував. Стигнати сме до ммр, намерно сама си ја одложив и незнам кога е најпаметно да ја прими... Ме интересира да не има некои други ревакцинации или други вакцини, 17м е дечково..?
Епа на крвна слика се гледа дали има вирус или бакрерија така и ако има не дај боже нема да го вакцинират така ?
Да да.. некој може ке ти рече дека не треба крвна слика, убаво и здраво изгледа детето, но јас би правела крвна слика и совршено здраво да изгледа надворешно, зашто еднаш и тоа ми се случи, крвна слика пред вакцина, крвната слика хаос, а детево вака супер, ни кива, ни нос тече ништо... (педијатарот рече можеби е вирус кој се развива сега, а може е и вирус кој поминува но поради јак имунитет не се манифестирал надворешно), секако одма рече никако вакцина сега, за една недела нова крвна слика, ако е ок ке си прими вакцина... и така и бидна..
Mamicki sin mi go vakciniraa so bsg pred dva meseci i eve sega primetiv deka mestoto mu e crveno i ima gnoj. Moze li da mi kazete dali e normalna takva reakcija ? Fala
Да, така треба, тоа значи дека е успешна. Можно е и да истече самото. Моето треба да ја прими една недела пред роденденот, после раѓање не беше успешна.