,Здраво и мен ме интересира, и мојата е со затнат нос уште од раѓање. Нема течен секрет цело време како да и е суво носето. Во Чаир се запознавме, со царски рез, што значи родена е чиста. После рекоа имала бактерија.. па амоксоклав. Педијатарот ни рече физиолошки раствор, користиме ама не се подобрува. Ја прегледаа и на вакцинација рекоа дека е здрава и ја вакцинирав, но мисла пуста...
Isto i moeto nema tecen sekret da tece nos, ama se slusa deka ima odvnatre i stavam fizioloski vadam so aspirator beli mrsuli, ispi cefaleksin isto e. Pedijatar vika nema nisto. Kaj nas izleze bakterija ama ete i pokraj antibiotikot uste go ima sekretot znaci ne bilo od bakterija... Neznam ni jas sto da mislam veke ima tri meseci i od koga se rodi maltene e so sekret. Vo Remedika se porodiv jas isto so carski, tamu navodno i bile pokaceni leukociti pa i davaa antibiotik kao nesto od mene ama neveruvam bidejki so carski se rodi ako otkriete od sto e pisi mi Se mislam od klimive da ne e ama neveruvam eve nie nisto nemame. Na sto se greete vie? Od mlekoto isto se somnevam, cicate vie ili ad? Nie sme kombinirano pa sakam da smenam sea ad ili celosno da isklucam ke prasam pedijatar bas. Ili od vozduhov? Ama zar uste od bolnica...stvarno enigma mi e ova.
Исто и даваа антибиотик наводно од мене фатила бактерија. На клима се грееме и исто сега уште малку три месеци. Новалак АЦ користам немав доволно млеко а претходно Аптамил цезар па обичен. Ама многу какаше и грчеви па го сменив. Мрсулите ретко има после бањање бели. Не ме прати педијатарот никаде затоа не сум и правела брисеви и заради состојбата со вирусите не сакам ни да ја носам. Весела си е си јаде, нема температура, не кашла, ќива понекогаш, само мојата и повраќа по јадење, некогаш многу некогаш малку не знам од тоа да не и влегува во носето, па чекам 3 месеци да направи и ова да и го сменам млеко. Ја носам и надвор по околу 40 мин до час ама исто е. Велат бебињата родени во зима крчеле, нормално било, ама немам мир, дали е од нормалното или нешто има. Кога јаде знае да прави звуци како да се дави и нема воздух. Користиме физиолошки раствор од не знам прв преглед на педијатар. Има само гурлички жолти на очињата, од раѓање кога јадонесов дома, ги чистам со камилица.
E isto i mojata znae da povrati, koga bese pomala poveke sega primetiv se namali malku ama znae da povrati,sea vo posledno kako vodicka povraka. Si mislam od toa i ide i vo nos ama sto znam. Isto kivase cesto uste od bolnica sega poretko. Nasabajle ima najvise preku den taka taka. Pa si mislam deka spie na ramno i i se vraka neli mleko pa ide vo nos ama ni toa ne mi e verno bas. Inaku jas vadam i so aspirator izlagaat beli gusti, bas kako mleko boja. Sea sakam da ja nosam na orl za sekoj slucaj. Inaku ocite so fizioloski jas gi cistev na golemiot ko bebe isto od cair togas ne pustija so infekcija na oko pa tobradeks stavav se sekavam.
Kamilica I voda, ne mi preporaca drugo nisto doktorkata. Tamu znam gi mackaa so nesto na ocite. Gi prasav rekoa za sekoj slucaj. Vo sekoj slucaj jas sum zadolna od bolnicata a ako ima nesto Sega pedijatarot treba da kaze, ako ne kje ja smenam. Me nervira za mlekoto sto ne mi go smeni. Ne e normalno tolku da povrakja, drugite prasuvav ne povrakjaat sama ako go smenam kje mi se kara, posto I prethodno o sama I go smeniv
Da znam ama Dr ne ni ja preporacuva se uste a strav mi e sama vekje da menuvam edno resi drugo iskaca I kje cekam na kontrola 3 mesec
Камилица не се става на бебе уште помалку да се пие зошто е често алергена. Само со физиолошки се бришат. Друга работа не е нормално бебето да го оставиш да повраќа да има мака. Ставај бебе да лежи по исправено да не е скроз на рамно. И ако треба смени млеко.
Да ја држаж исправена по јадење обавезно, а после ја ставам и под агол 45 да спие во големиот дел од количката.
Бебе за брзо ќе прави 2 месеци. Кога точно ги носевте вашите да примат?Ќе ја вакцинирам во Јане Сандански. Како оди тоа, треба преку матичен педијатар нешто упат или само одиме дента во Јане и ја вакцинираат?
Ako e zdrava odds direkno tamu ja pregleduvaat I ja vakciniraat, posle 2 meseci I 10 -20 dena. Treba kartonceto od bolnica drugo nisto ne mi pobaraa
E ne znam, na ispis od bolnica ni go dadoa kartonce na novorodence, kaj sto pisuva pod koj broj ja vodele, kolku killa se rodila, sto vakcini I dale koga se rodila... Ako nemas togas odi so kniska, tamu sigurno znaat, sigurno imalo i drugi ppred tebe, kaj nas bese kako kartonce, moze da e I obicen list.
Епа тоа е, во Систина даваат книшка со такви податоци, јас мислев нешто друго да не треба. Фала ти многу
Ќе си ја носиш книшката од систина они ќе си препишат се во книшка. Јас ја однесов точно на 2 месеца дента кога правеше. Фрчкаше со носето ама ја прегледаа и рекоа дека е добра и ја боцнаа и рота прва доза прими. Ние немавме никаква реакција од ниедна вакцина.