Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.759
    Допаѓања:
    8.852
    Na sto na mlekoto li? I jas se somnevam da ti kazam. Golemiot imase alergija na kravjiot protein ama imase sosem drugi simptomi, osip imase, ova sega nema osip super i e koziceto...

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Можеби е алергично но не премногу како првото што ти било. Можеби на подолго време да појави и осип нели секој организам е различен.

3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Ако цица на било што што јадеш ти може да е, мене бебето ми е алергично на млечен протеин, вчера испив 500мк цеден портокал цел се исфрли... може да е на надворешен алерген, не мора да е на храна.

4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.759
    Допаѓања:
    8.852
    Golemiot mi bese so alergii na hrana i na mlecen protein, tocno znam kakvi reakcii dava. Ona nema nikakov osip, a on se isfrlase celo vreme plus atopicar. Ova sega samo nosot nisto dr nema fala bogu. Pedijatar vika dobra e...|( ke vidime...

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Ја надмина алергијата со тек на време?

6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.759
    Допаѓања:
    8.852
    Da, si jade se.Do tri godini ne davav mlecno, samo aptamil adc smeese. Badzakova ne spasi togas.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mellow

mellow Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2020
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    69
    Дали во Јане се закажува за вакцинација?
    Треба превенар да прими,па сакав утре да го носам.
    Не можам да ги добијам телефонски..

8. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.945
    Не, од 8 до 13ч работат.

На mellow му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anngelss

Anngelss Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2023
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    30
    Здраво, дали после вакцина има некаква врска капењето? Со оглед на тоа што и ставија и лепенки на ноџињата? Се работи за вакцините на 2 месеци.
    Исто ме интересира за рота вакцината, пробиотик малото веќе прима, ми рече доколку има потреба да зголемам и друг пробиотик. Тоа кога ќе има дијареа повеќе да воведам уште еден пробиотик?

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ако има дијареа ќе даваш од истиот 2 пати немаш потреба од друг. Повеќе би рекла дека би имало бебе грчеви. Смееш да бањаш само ако има температура глава не миј само тело. И не го облакај премногу бебе нека си биде лабаво по боди и панталони или само по шпихозни. И ти ставај лепенки на местото каде е боцнато јас ги чував во фрижидер и една лепенка на пола ја сечев и ги менував на 6 саати одприлика.

На Anngelss му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Buck0

Buck0 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    70
    Какви се тие лепенки? Ние денеска ја примивме вакцината немаме никкави лепенки на ногата?

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    За ладење се во аптека ги има.

На Anngelss и Buck0 им се допаѓа ова.
  13. Anngelss

Anngelss Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2023
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    30
    Така лепенките 24 часа само да ги менувам? Или повеќе? Општо и не ја облекувам многу, за спиење на која температура практикувате да спие бебето? Исто за лепенките како ги прицврстувате? Досега и паѓаат насекое, па и ставив санитетски мрежа, се надевам нема гајле
    Ти благодарам многу

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Мене не ми се одлепуваа дека со гел се и се лепат за кожата. Температура идеална е 22 степени и имам приметено дека многу подобро спие во ладна просторија одколку во топла. Ден до два ставај лепенки доволно ти е.

15. Anngelss

Anngelss Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2023
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    30
    Ти благодарам премногу

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    :l:

17. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.365
    До колку ви кревале тт од превенар? Денес сабајлето го боцнаа пред 1 час му мерев имаше 37.9 ама кенкав е ..

18. Aleksandra B

Aleksandra B Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Ti kako mene... normalno psihata da mi bide mirna.. ne primivme seuste nitu edna od tie.. rotata ja zadocnivme i veke taa e kasno da ja primi.. Sestovalentna treba da primi.. arno ama jas mu insistira na maticniot da mi dade dr. sprej za nose. nešto sosema drugo nemoze da ima zeleni.. I on kao epa ajde probajte so ova ona.. Sreka patronažnata mi se pogodi denta I so nea eden fin razgovor i mi rece zemi hloramfenikol stavimu ama minimalno ne kako što stavam na pogolemkoto koga imame problem so nose.. I iskreno mislam toa ja sredi rabotata i plus sprej za nose na special kid(odličen se pokaza).. E sega samo da napravam povtorno kontrola na krvna slika i eden bris i bi dozvolila vakcina. Inaku na GAK se porodiv ama koga ne ispustija on si beše super taka što ova e od bato zosto mnogu saka da go gali

19. Aleksandra B

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Jas da se ufrlam na kratko vo muabetot se nadevam ne preci
    nie bevme so guralki na ocinjata ama ako vi kazam deka mu gi iscistiv so majcinoto
    A za krcenjeto i noseto i nie krcevme na početokot i poveke bluckavme kako vodicka ili znaese mleko da drži ili da mu se vrati visok pa si go bluckase... A toa deka može da mu doaga do nose i da znaes deka može.. mene bukvalno dva pati mi imaše vrateno mlekce i preku nose togas stavanje samo na povisoko. taka što ne e strasno dodeka ne e zeleno barem spored mene... A toa što zvuči kako zatnato gledajte da spijat vo poladno pretežno ako ste na parno vo stan vozduhot e suv i ne im odgovara.. mojov uživa na ladno i poubavo si spie. Čisto videte so sprejcevo pa kažete kako se pogodilo... kaj mene se pokaza super

20. Aleksandra B

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Ova e sprejceto 389 den e.

Прикачени фајлови: