Вакцинирање и реакции после вакцина

Discussion in 'Бебе' started by stefi23m, Oct 30, 2012.

1. TheSecret

TheSecret Популарен член

Na sto na mlekoto li? I jas se somnevam da ti kazam. Golemiot imase alergija na kravjiot protein ama imase sosem drugi simptomi, osip imase, ova sega nema osip super i e koziceto...

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Можеби е алергично но не премногу како првото што ти било. Можеби на подолго време да појави и осип нели секој организам е различен.

3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Ако цица на било што што јадеш ти може да е, мене бебето ми е алергично на млечен протеин, вчера испив 500мк цеден портокал цел се исфрли... може да е на надворешен алерген, не мора да е на храна.

4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Golemiot mi bese so alergii na hrana i na mlecen protein, tocno znam kakvi reakcii dava. Ona nema nikakov osip, a on se isfrlase celo vreme plus atopicar. Ova sega samo nosot nisto dr nema fala bogu. Pedijatar vika dobra e...|( ke vidime...

KuklickaSk likes this.
  5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Ја надмина алергијата со тек на време?

6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Da, si jade se.Do tri godini ne davav mlecno, samo aptamil adc smeese. Badzakova ne spasi togas.

KuklickaSk likes this.
  7. mellow

mellow Истакнат член

Дали во Јане се закажува за вакцинација?
    Треба превенар да прими,па сакав утре да го носам.
    Не можам да ги добијам телефонски..

8. Easter

Easter Истакнат член

Не, од 8 до 13ч работат.

mellow likes this.
  9. Anngelss

Anngelss Активен член

Здраво, дали после вакцина има некаква врска капењето? Со оглед на тоа што и ставија и лепенки на ноџињата? Се работи за вакцините на 2 месеци.
    Исто ме интересира за рота вакцината, пробиотик малото веќе прима, ми рече доколку има потреба да зголемам и друг пробиотик. Тоа кога ќе има дијареа повеќе да воведам уште еден пробиотик?

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ако има дијареа ќе даваш од истиот 2 пати немаш потреба од друг. Повеќе би рекла дека би имало бебе грчеви. Смееш да бањаш само ако има температура глава не миј само тело. И не го облакај премногу бебе нека си биде лабаво по боди и панталони или само по шпихозни. И ти ставај лепенки на местото каде е боцнато јас ги чував во фрижидер и една лепенка на пола ја сечев и ги менував на 6 саати одприлика.

Anngelss likes this.
  11. Buck0

Buck0 Активен член

Какви се тие лепенки? Ние денеска ја примивме вакцината немаме никкави лепенки на ногата?

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

За ладење се во аптека ги има.

Anngelss and Buck0 like this.
  13. Anngelss

Anngelss Активен член

Така лепенките 24 часа само да ги менувам? Или повеќе? Општо и не ја облекувам многу, за спиење на која температура практикувате да спие бебето? Исто за лепенките како ги прицврстувате? Досега и паѓаат насекое, па и ставив санитетски мрежа, се надевам нема гајле
    Ти благодарам многу

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Мене не ми се одлепуваа дека со гел се и се лепат за кожата. Температура идеална е 22 степени и имам приметено дека многу подобро спие во ладна просторија одколку во топла. Ден до два ставај лепенки доволно ти е.

Anngelss likes this.
  15. Anngelss

Anngelss Активен член

Ти благодарам премногу

Brpbrp likes this.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

:l:

Anngelss likes this.
  17. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

До колку ви кревале тт од превенар? Денес сабајлето го боцнаа пред 1 час му мерев имаше 37.9 ама кенкав е ..

18. Aleksandra B

Aleksandra B Активен член

Ti kako mene... normalno psihata da mi bide mirna.. ne primivme seuste nitu edna od tie.. rotata ja zadocnivme i veke taa e kasno da ja primi.. Sestovalentna treba da primi.. arno ama jas mu insistira na maticniot da mi dade dr. sprej za nose. nešto sosema drugo nemoze da ima zeleni.. I on kao epa ajde probajte so ova ona.. Sreka patronažnata mi se pogodi denta I so nea eden fin razgovor i mi rece zemi hloramfenikol stavimu ama minimalno ne kako što stavam na pogolemkoto koga imame problem so nose.. I iskreno mislam toa ja sredi rabotata i plus sprej za nose na special kid(odličen se pokaza).. E sega samo da napravam povtorno kontrola na krvna slika i eden bris i bi dozvolila vakcina. Inaku na GAK se porodiv ama koga ne ispustija on si beše super taka što ova e od bato zosto mnogu saka da go gali

19. Aleksandra B

Jas da se ufrlam na kratko vo muabetot se nadevam ne preci
    nie bevme so guralki na ocinjata ama ako vi kazam deka mu gi iscistiv so majcinoto
    A za krcenjeto i noseto i nie krcevme na početokot i poveke bluckavme kako vodicka ili znaese mleko da drži ili da mu se vrati visok pa si go bluckase... A toa deka može da mu doaga do nose i da znaes deka može.. mene bukvalno dva pati mi imaše vrateno mlekce i preku nose togas stavanje samo na povisoko. taka što ne e strasno dodeka ne e zeleno barem spored mene... A toa što zvuči kako zatnato gledajte da spijat vo poladno pretežno ako ste na parno vo stan vozduhot e suv i ne im odgovara.. mojov uživa na ladno i poubavo si spie. Čisto videte so sprejcevo pa kažete kako se pogodilo... kaj mene se pokaza super

20. Aleksandra B

Ova e sprejceto 389 den e.

Attached Files: