Здраво мајки, дали имате искуство со реакција од вакцини на 6 месеци бебе - повремено намалена тт 35.5, 35.8, ладно тело и ладна пот?
Да кај мојата и нос растечен и оток и температура 3 дена. Вакцинирана во петокот фала Богу денес е добра. Ама сеуште има густ бел секрет.
Мајки здраво. Како поминавте со вакцината на 2 месеци? Ние денеска ја примивме и бебчо ми крена 38 со 2... ум немам. Со првото немав никакви реакции и сега сум у паника
И ние вчера примивме 4 месеци сме, денес ми качи 38.2 исто.. ама се симнува не е страшно. Над 38.5 ако дојде (не дај боже) ќе дадам парацетамол. Минатиот пат исто утредента ми качи волку и симна многу брзо
Само да дадам инфо дека во Јане е значително намалена гужвата за вакцина. Денес после пауза во 11 имаше не повеќе од 15 деца за вакцинирање. Предност даваат на бебињата што се за редовна прва вакцинација. Од утре верувам уште поразлабавено ќе биде. И да ја пофалам д-р Ана да можеше матичен да биде одма ќе ги пишев децава кај неа. Темелна, смирена, повеќе од матичниот ме праша за бебето. Браво
Само инфо, денеска примија дтп, после 1 месец може мрп да се прими. А ако е 2ра доза дтп, трета доза тек после 1 година може да се прими.
Во зегин ги има на парче 50 денари, јас во замрзнувач ги држам и ги прилепувам со медицински фластер.
Утре малата ќе ја примат дитепер ревакцина умрев од страв каква реакција ке има, ја касниме долго време малата имат 3 ипол години освен што отекуват местото каде што е ставена вакцината друго што да очекувам?
Дали е отворен заб пречка за ревакцина дтпр? Прашувам за внуката отворен и е забот, дрениран, во понеделник ќе го затвараат дали може утре да прими дтпр ревакцина или да чекаат да се затвори.