Prevenarot do koja vozrast se stava? Znam nesto bese do godina tri dozi, posle dve ili taka nesto... Nesakam ni jas odednas dve da prima, pa sega ke dadam prednost na polivalentnive samo ponataka prevenar, rota ispustiv namerno
Majki denes primime 3 vakcini e sega onie lepenkite za da ne krene temperatura koga gi stavate odma ili na 3ta den koga bi mozelo da pocne da lreva temperatura i ona so acidi bocidi na gaza stavate ladno da bide ili ako e na sobna temperatura. Prvi vakcini i se i pojma nemam sto i kako
Јас лепенка ставив одма на двете ножиња, можеш и ацидиборици тоа како си сакаш или што имаш дома. Кај мене преку денот беше добра но вечерта ми крена температура 38 со 6 па и дадов чепче и така ептен бавно и паѓаше, така да следија и денес и утре до три дена..
A od acidiborici na sto stavase i dali ladno jas staviv na gazicki sega i zemav naki kako tuferi nezz dali na niv ili sepak na gaza pak
Мене во Јане ми кажаа, ако почне пред година 3 дози, ако после година 2 дози, после 2 години една доза. За големиот не беше уште воведена роден 2017, ја прими на мое барање и препорака од матичен после две години само една доза.
Јас ставив пред два дена дтпр и превенар и од таму совет ладни облоги на местото кај што е буцната...
Здраво мајки. Може ли да ми кажете како изгледа осип после МРП, кога се јавува и колку трае? Прими МРП пред 1 недела,од тогаш му излегуваат по едно, две брунчиња како каснато од комарец и ги снемува. Денес приметив на ноџето повеќе такви на едно место. Може ли да се реакција од вакцината? Температура нема
@deniz333 @TheSecret vi blagodaram na pomosta jas mislev deka se za da ne krene temperatura taka razbrav tuka na forumot nego mozno li e da e pospana od vakcinite spie od 4 do sega stana 15 min za jadenje i odna se uspa nemozam da ja razbudam
Не сум читала ништо во врска со вакцините од аспект што им верувам на лекарите и медицината не знам зошто.
Ај уште еднаш јас. Консултирав педијатар ми рече дека е уртикарија, т.е алергиски осип. Досега не бил алергичен на ништо ама Др рече дека после вакцината било можно да стане и да го ставам на диета овие денови .Има ли некој вакво искуство после примање на МРП? Баш во диспанзер ме предупредија ништо ново да не внесувам овие денови од храна, детергенти и слично но не знаев зошто, знае ли некој да објасни?