Внука ми примаше пред 2 недели, наместо петовалентна на таа возраст ќе прими четиривалентна. Од реакција црвенило на боцнатото место.
Утре ќе примиме 3та доза ДТП. Дали деновиве смеам да ја мешам со други деца? Бидејќи имаме родендени. Ви благодарам.
Jas ne bi. Neznaes koe dete moze ima nesto, i bolni gi nosat po rodendeni. Sedi si raat povazno ti e deteto negoli nekoj rodenden.
Седи дома поарно и вака и така бебе нема што да прави по родендени на таа возраст освен да ја држиш во раце подобро дома седи. Родендени ќе има и наредна година
So funkcionirame najnormalno, nikogas nemozes da se docuvas. I onaka jas vo zima koga e najpikot na sekakvi bolestini ne praktikuvam da pikam bebe po igroteki i kup drugi deca. Nadvor si setame najcesto.
Му направив крвна слика на бебе супер и е. Преглед кај матичен исто ја слушаше,супер. А она е како затната во носето. Матичната вика слободно вакцинирај,носето кај бебиња е често затнат нема никаква индикација ,може од дома сув воздух да и е . Дајте совет што би правеле на мое место? Треба да прими рота и шестовалентна.
Мајки на 4 месеци дали на некого бебе примило 3 вакцини одеднаш,ние примивме и како друго дете да е не го препознавам,ниту спие ниту пие млеко скроз одбива ,кенка нон сто плаче дури и во раце кога е,не знам дали е од вакцините
И мојата од вторите вакцини беше ваква . Не крена температура ама беше кенкава , бараше во раце и ме мрдна скоро цела недела . После си се врати на старо
Чекајте другари дитепер ако пројде 18 месеци после неможе да ја прими ли ? Не сфаќам зошто да не ја прими на 19 ако детето било болно ?
Нема на 4г таа од 4г е на 18 месеци и после е на 7г. Седете дома периодов е на вируси и лесно ќе закачи зошто со птимање на вакцина имунитет опаѓа доста. Само ќе се изнамачите ради роденден душа ќе ти излезе. Си можела да ја одложиш едната т.е. превенарот, моето никогаш не прими 3 вакцини секогаш 2 примаше, сега во петок ќе ја боцкам и немам намера 3 да и стават па да ми пишти грев се.
Само за мрп го чував зошто баш тргна и се разболе ептен едвај го оправив 15 дена тогаш беше уште 15 дена здрав и го вакцинирав. А за ревакцината ди те пер и пнеумокока на 2 год ги прими и немаше гајле го пратив во градинка после 1 ден.
Вакцинирај. Јас го вакцинирав со потврдена мораксела во нос, зошто касневме, никаква реакција немаше.
Јас така ја вакцинирав и ништо не и беше ни течна столица немаше од ротата дури. Насмеана гајле немаше