Па нас ни ја одложија втора рота поради сомневање на вирус, до 18та недела се прима, не знам ни јас дали ќе ја прими но педијатарот ми рече дека не е ништо страшно и онака не е трајна вакцина.
Sigurna si deka e do 18ta? Nas ne zakazaa za 13 maj, togas bebe ke ima 19nedeli i 1 den. Bevme za prvata doza na 10nedeli i 2 dena.
Битно за рота е да се прими последната во 32 недела, измеѓу мора размак од 40 дена зошто е жива вакцина. Пресметај 32 недели - 40 дена, до која недела може. Мислам до 27ма.
Ние бевме минатата недела на врата пишува до 13 часот дека вакцинираат,така и сестрата ни кажа. Баш и со големиот сакав покасно да идам. Ме збуни сега
Oo ako smenile. Jas vo mart koga bev do vecer bockaa...ke prasam za kratko ke vi pisam. Edit: Sega se javiv, mi kazaa do 14.30 najkasno.
Koja vakcina e? Sega prasav za vtorava na 4meseci ne mora krvna slika. Jas vo ponedelnik idam na vakcina, a sabota ke pravam krvna slika radi toa sto ima zelena stolica veke cela nedela. Ova sigirno info e licno prasav. Znaci do 14.30 najkasno se sega. Izgleda togas vo mart radi pertusisot vakcinite bea vonredno cel den.
Колку дози рота ставаат кај нас? Ние ставивме 3та со дтп, ме збуни мислев две се, ми кажаа било rotavac и оделе 3 дози. Едвај се оправивме од втората скоро цел месец имаше зеленкаста кака. Сеа како што немаше апетит после вакцините уште толку можно ли е од нив?
Аха. На 9ти мај ја примивме првата доза а втора ни закажа на 25 јуни и викам на докторката нели на 2 месеци се прима па скоро два месеци ќе има па ми падна чудно.