Мајки ,пред недела дена се вративме од одмор . Во петокот ја вакциниравме малата со стрептокока и дитепер. Она цела недела откако се вративме има мнооогу ама многу зелени мрсули кои ни рекоа дека излегуваат сега од солта од водата. Прашањето ми е ,можно е да има стрептокока заради мрсулите се мислам? И што ако имала а ние ставивме и вакцина ? Да напоменам поминавме со ТТ 37.2
Zdravo devojki Prva doza primivme na tocno dva polni meseci Sea ni se javija za vtori dozi za utre a nemame 4 meseci tuku 3 i pol sme Iskustva?
Ама мислам боцкаат од 8 Ние пред 2.5 месеци така отидовме 7.30 за да ни кажат дека тој пола саат они работат ама не боцкаат
Nas na 4mes i edna nedela ni zakazaa.I za na 6m isto 6m i edna nedela koga ke bide i bidejki se poznavam so pedijatarot prasav zosto taka i mi kazaa tie brojat od stavanjeto na vakcinata da ima 2 mes ili minimum 42 dena vo nekoi slucai. Ako nemate problem i mozete da go odnesete na 4mes koga ke vi napravi jas bi pravela taka.Sepak ima zosto nekoj napisal vo kalendar na 2,4,6 meseci.
Мајки нечиво бебче да качило над 38 темп после ревакцината на 6м? Колку време држи? Првиве 2 супер пројде сега 38.3 гори стаклени очиња папсан е...не прашав за бањање на која темп вода или само со туш треба?
Здраво, би сакала да прашам дали има некој што се вакцинирал со вакцина против варичела во Македонија? Знам дека не е во задолжителните вакцини. Имам 31 година и направив испитувања и имам 0 антитела, а бидејќи сум со мало дете, се плашам да не се заразам доколку сум бремена.
Прави си пред секоја раат да си. Јас еднаш направив, покажуваше вирус, али топ помина малото, па почекав 5дена, така и педијатар ми кажа.