Jas pa se nerviram deka malava skoro cel mesec(so prekini) bese nastinata i ne mozev da ja vakciniram vtorata vakcina.a sega e 7+ .ama site gi odlozuvaat namerno pa taka da nema problem mislam
Мојот па ја прими точно на два месеци и некој ден, без никаква реакција ставив само антипиреа лепенка. Ист си беше како и секој ден, немаше температура.
Ok, ubavo e koga ne krevaat tt ama ako krenat neka se pogolemki i podebelki ) kilazata e bitna za paracetamolot, vakciniram i sum za ama ne tolku mali i ne na tolku kratok interval
Toa e individualno, isti se site tri samo vo vtorata nema hepatit mislam a vo 1va i 3tata ima od deteto zavisi momentalniot imunitet, dobar pregled prethodno i so lesno
Ние сме 4ри месеци, ја немаме примено таа вакцина што е на 3,5 месеци. Кога вашите бебушки ја примија?
ние на 2 месеци ја примивме првата 6-валентна вакцина,докторката ни рече после вакцината веднаш да дадам далерон превентивно и да ставам лепенка на местото . после два дена качи температура до 38 и траеше 2 дена, беше раздразлива и кенкава и ја болеше ноџето, други проблеми немаше. прашање: дали и за втората ревакцинација треба крвна слика да се прави?
Со оглед на тоа што ве немаат во евиденција на новородени тие од вакцинација, мислам дека можеш слободно да одложуваш, нема да ти пратат покана секако. Немаат никакви информации за новородени деца. Дури одкако ќе ставиш прва вакцина е тогаш те ставаат во бубањ.
Abe ne mi e za toa neka pratat sto sakaat, tuku atopicniot dermatit epten ni se aktivira so infekcija plus i zatoa ja odlozuvam. Me interesira koga za bebeto e najdobro da ja primi i dali taa vtorata sto trebase sea da ja primime ako ne ja odlozev prvata ke mu ja stavat zaedno ili i taa ke se odlozi kolku i ovaa
Jas so moeto skromno poznavanje imam slusanato deka kako reakcija na vakcina mozelo da se dobie atopicen dermatit.
@TheSecret никако нема да ги стават заедно таман работа, 45 дена меѓу вакцини минимум да е поминато. Одложувај колку што треба, мојот првата ја прими на 5, втората на 8 и третата на 10. Вчера наполни година и ММР ќе ја доцниме сигурно, а можеби нема и воопшто да ја ставиме.
Маjки, по колку време отприлика да очекувам реакциjа од вакцината што се прима на 2 месеци? И на колку време им мерите температура?
Јас мерев на пола час. Мојата крена тт после 8 часа отприлика. Но незначи дека и твојата тогаш. Индивидуално е. Прати ја 3 дена.