На 2 месеци се примаат прва рота и прва ДиТеПер, следно одприлика на 4 месеци има втора рота, втора ДиТеПер, и прва превенар (стрептокока) на 6 месеци одприлика трета рота, трета ДиТеПер и втора превенар, тука завршува вакцинација. Следна е после година за МПР и мислам дека има трета превенар после година. Ние (10м) досега вака примивме во Мк, во странство незнам како е редот.
5700 беше во петокот. Вчера кај матичниот беше 5900. Не ми рекоа дека има проблем со килажа. Чудно секако што кај секој различно вакцинираат. И мојов ги плука капките ама со млекце му го мешам и одма му бутам шише во уста откако ќе му ја дадам лажичката
Треба да го носам на вакцина во понеделник. Ќе одиме во Јане Сандански. Од колку до колку вакцинираат и дали има некое правило во колку да го носам?
Во 7.20 биди во чекална зошто се редици невидени. Покасно ако отидеш ќе го изгубиш цел ден од чекање ќе го премориш малото. Од 7.30 отвараат иначе. Него за 3та вакцина можам ли да задоцнам некој ден од предвиденото? Треба во понеделник да го вакцинираме, во среда ако отидам не е страшно така?
Нас на 2м превенар ни ја ставија денеска првата доза. Во Автокоманда се вакцинираме. Ама и подобро вака, зошто имам и две поголеми дечиња кои ќе носат се и сешто дома.. Него за бањање не прашав ништо и ништо не ми кажаа... Денес да и скокнам?
Мене ми викале сестрите да правиме се како што сме правеле до сега, но јас скокав тој ден не го бањав. Лично јас инаку може да ја бањате ако сакате
Бебево од 24ч, 20 мислам ги преспа. Многуу е успана. Ноќеска од 10 до 6 сабајле спиеше и уште ќе спиеше ако јас не рипнев во паника. Ја ставив да цица заспана и пак спиеше до 8. Стана во 8 и кратко беше будна, цицаше пак кома. Вака цел ден... Можно е успаност од вакцините?
Мајки дали се закажува за вакцина во вакцинален пунк или може да се отиде било кој ден? Малата треба рота и шестовалентна да прима оваа недела.
Здраво 6 месеци и една недела сме Утре треба да примиме Трета доза рота, шестовалентна и втора доза пневмокока искуства?
Втора доза рота до која недела е најкасно? На најакото е во 4ти скок, треба на вакцини да го носам, си викам уште тоа ни треба сега