Колку дена трае температура од вакцини? Второ дете, втора вакцина, а прв пат се соочувам со температура. Качи 38.5 му дадов сируп. До колку дена е нормално?
Мислам дека зависи кога си го однел на прва вакцина. Ние ја касневме ради корона и ни ја закажаа за месец и пол. Моето ја прими прва доза на 12+2.
Син ми е прваче, на крај на Декември ке полни 7 години, мрп вакцина нема воопшто примено, а сега закажале ревакцина на училиште.На интернет стои дека се прима прва доза најдоцна до 5 години,има ли некоја мајка во слична ситуација.Смее ли сега на 6.5 години да прими прва доза?
Majki moevo bebe ima 4ipol meseci samo 1 vakcina imame primeno rota..posle toa ne mi hrci so noseto i poradi toa ne mi davaat malku i nastinati bevme sakav da prasam do koga moze najkasno da se primat? Dali ce ima problem ako se kasno primeni falavi
Pojdi si ke si primi rota I tie sto gi propustil. Najkasno do 5ti mesec moze vtorata rota. Nema da ima problem❤️
Ме интересира за ротата, оние кои немавте реакции од првата доза, дали така лесно ги поминавте и другите две? За Ди-те-пер знам дека со ревакцина се очекува температура, иако првиот пат немало. Какви се вашите искуства со ревакцина со рота ако првиот пат немало никакви тегоби бебчето?