Здраво,ме интересира зошто сите вакцинираат различно?пример бебето мое на 2 ипол месеци прими три вакцини,а некои примаат само две?и сега на 4 месеци кога ќе го носам колку треба дс прими? Фала
И моето прими 3, на 4 месеци (немаше полни, без 9 дена) прими пак 3. Сега со полни 6, крај на декември мислам кажаа дека ќе се 2.
Црвенило и тврдо место каде е боцнато за колку време би требало да се смири? Ставаме ленти, многу е нерасположено од вечерта кога го вакцинираа. Некој со исто искуство?
Девојки, детето прими ММР пред точно 3 недели. Од вторникот наваму почна да дига температура, ама веќе нема, со малку парацетамол ја решивме. Мислев настинат е, зашто и малку поткашлуваше, некое мрсулче... Прееска го пресоблекуваме, има што да видиш, осип по мешето до вратот. Дали е можно да покажува симптоми толку касно после вакцината? Да е белја утре патуваме на продолжен викенд.
Здраво син ми пред 11 дена прими мрп, вчера 10 ден цел ден 37,5 температура и нерасположен и слабо јаде, денес исто одбива да јаде и кенкав е цело време само млеко пие. До кога траат овие симптоми жален е ептен
Zdravo. Dali nekolku dena posle primena vakcina e OK deteto da bide megu luge (vozrasni, zdravi) ili da se priceka izvesen period?
Нас ни закажаа на 13месеци мрп а слушам некои и на 2 3 години ја примаат да одлагам или ? Пошто сите се плашиме од мрп
Золва ми на едната ќерка ја ставила на 4г, втората оди во градинка, 2 години е, нема ставено, не и ја барале. Снаа ми мораше да одложи на внук ми поради операција, носеше потврда во здравен дом, после пак одложи поради сипаници и вика веќе не и се јавиле. Оде на градинка и внук ми.