После колку време од вирус може да се прима стрептокок, хекса и рота? Прошла недела беше болен, уште ми тече нос. Вакцини имавме закажано за неделава, требаше на педијатар да пдиме редовно ама ни откажаа за следна недела иначе ќе си прашав.
Со корона после две недели го вакцинираа. Рече докторката на вакцина, зависи од крвната слика некогаш чека и 3 недели.
Како што ми кажаа до 12 та недела. Мојава беше со малце секрет, како настината, ама ја вакцинираа. Брисеви имавме направено пред тоа, беа ок. Ја слушнаа и одобрија вакцинација.
Здраво, да Ве прашам дали знаете по прележување на варичела за колку се одложува вакцинирање со мрп вакцината ?
Бебе беше болен крај на ноевмри, од тогаш до сега носот не е прекинат, ваљда уште нешто фати од дада му. Прошла недела бевме на мерење, педијатарката ми рече не е за вакцина крчи горе цел. Скоро цел месец ги касниме вакцините. Кога може најпоследно, до која недела да се прими трета доза рота, само за таа ми е да не ја испуштиме, за другиве секако не се со рок.
Majki sreken bozik. Me interesira dali nekoj ja ima skoknato mrp i prodolzil so redovna vakcinacija. Nie treba da se bockame od mrp ama sakam da ja odlozam a nesakam sits drugi vakcini da mu se poremetat zasto ima revakcinajcija za pnevmokokni
Pneumokok ne e na 12 m revakcinacija ? Ili jas sum nesto utka.. koj se na 1 god sto treba da gi prima?
Jas spored kalendarov za imunizacija gledam deka na 12m ima pnevmokokni i mrp Mrp bi ja stavila posle prooduvanje i prozboruvanje negde do 2 god ke gledam da ja odlozuvam Sledni se na 18m Dtap Hib Ipv Posle na 6 god duri mrp revakcina
Денес примивме прва доза рота на 2 месеци, бебе има страшни грчеви, поцрвенува од плачење. Сега и ставав топли облоги, се смири малку. Дали е дозволено да и дадам Nurse harvey's? Дадов и биогаја пробиотик сабајле за превенција, пред да и почнат симптоми.