Za shkolsko dete se raboti. Utre treba od shkolo da primaat vakcina, no uste kashla i ima rastecen nos. Treba da odnesam nesto deka se odlozuva? Ili potoa samo da ja odnesam da primi koga kje bide zdrava?
Тие што сте во Букурешт, да знаете дека немаат моментално шестовалентна, сабајле бевме, го боцнаа со петовалентна и ни закажаа за 1 месец да се боцне за хепатит.
Кога ги примивте трета доза? 6++ е требаше пред две недели да прими ама виросани бевме јас татко му и брат му па не го однесов, тој не префати. Ни презакажаа за во среда еве го денес татко му кашла и грло го болело пак ми е шубе да го носам незнам шо да правам
Јас вчера во 8 го вакцинирав, во 5 попладне качи, еве го уште има. Е сеа го вакцинирав и со пента и со пнеумокок, па незз од која качил.
10 дена пие панцеф па планирам дс ј вакцинирам одма после тоа,се надевам сите бактерии ќе и се искоренат пропратно со антибиотиков. Од кога ќе испие по колку дена можам да ја вакцинирам?
Инфекција на уши. Едит: Имаше мрса во уво па се лечеше два месеци. Од тогаш три брисеви и се направени и негативни се-чисто е се. Потоа имаше стрептокока пнеумомие во нос,се лечеше локално. Па деновиве почна да се жали дека не слуша и дека ја болат ушите. И на орл ми рекока дека и се ептен жар црвени да не чекаме брисеви чуда веднаш со панцеф да се почни и со кортико спреј.
Здраво колкав временски период треба да има помеѓу втора и трета доза ДиТеПер?И какви реакции имавте од трета доза ДиТеПер?
Во Јане ми кажаа да не се секирам, ама ај да си прашам..нормално е малку да е исфрлана на лиценцето од Мрп? Нема на друго место, само на лиценце како црвенило и мали точки..за брзо поминува?