Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.004
    Допаѓања:
    1.124
    Мајки бевме на први вакцини денес, рптата малце исплука тоа што и беше во устето што го чувала а гладна ја однесов. Ми рекоа нема гајле. Е сега ставаме ациди борици ама имаме и лепенки. Не можев да најдам големи туфери, дали е доволно на кружен туфер за шминка вадење да ставаме облоги или на поголемо треба?

2. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    512
    Јас ставам лепенки, пресечени на пола, по едно на ноџе, така да мислам дека е доволно еден кружен туфер.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mila_mila

Mila_mila Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Мајки, дали ви се случило на некого втора доза дитепер повторно да ја стават шестовалетна? Првата доза нели е шестовалентна ја ставивме со доцнење на 5 месеци. Втора доза на 8 месеци. Во картон повторно е заведена шестовалетна. На детето му се појави реакција од втората доза како крастичка на местото на убодот за да помине по една недела и веќе месец дена од тогаш на тоа место малку е потемна кожата и на допир внатрешно се забележува мало топче. Бевме кај докторката на вакцини ни рече не било ништо страшно и самата низ муабет дури го прегледува вика ова втора доза е петовалентна и кога и посочив дека не е , дека му е ставена и втора доза шестовалетна само се оправда како во ред дека веќе бил над 6 месеци да биде заштитено од хепатит па трета доза дитепер ќе биде петовалетна.

4. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    2.544
    Мене ми рекоа целото ноже да го замотам со памук и на 45 минути да го топам со ациди борици. Два пати ставив и баталив, детето ми беше утоп така. Потоа ставав само лепенки 3 дена и немаше никаква реакција. Од ротата само имаше јаки грчеви попладнето.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.