Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.794
    Допаѓања:
    9.544
    Во Букурешт немаше пред 1 мес, па јас му ставив петовалентна, и неделава ќе го носам за хепатит. Ме прашаа дали саакам така или да си чекам шестовалентна, така решив зашто шубе ми е без трета доза за пертусис да го праќам во градинка.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    1.185
    И во Јане нема шестовалентна и петовалентна. Наводно во април ќе ги добиле

3. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    1.307
    И мене ми е за тоа треба да почнуваме на адаптација на 17 сега .. немаше ни петовалентни ни шестовалентни чекале да добијат прашав за друг пункт немало нигде .. треба ние и втора доза стрептокока да примиме нејќеа таа да ја боцнат зашто после требало крај на април почеток на мај да се ставала шестовалентната ...

4. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.794
    Допаѓања:
    9.544
    Му ставија на мојов стрептокок втора и петовалентна. Среќа што реков да му стават петовалентна и тоа снемало сега....

5. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    1.307
    Да да нема ништо од тоа .. уште ми вика ако не добиеме ќе ви пишеме дека немало затоа дека не ви се примени и може да носите во градинкасакав да и кажам ти твое дете така да носиш во градинка

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    270
    Минатата недела примивме петтовалентна, рота и за стрептокока, на трет ден пројави симптоми како настинка, секрет во носе, сува кашлица. Симптомите уште траат. Крвната слика беше уредна. Дали е можно ова да е од вакцината или се работи за настинка? Се плашам многу бидејќи после примена вакцина ги пројави симптомите.

7. Gummy bear

Gummy bear Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2024
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    111
    Настинка.