Во Букурешт немаше пред 1 мес, па јас му ставив петовалентна, и неделава ќе го носам за хепатит. Ме прашаа дали саакам така или да си чекам шестовалентна, така решив зашто шубе ми е без трета доза за пертусис да го праќам во градинка.
И мене ми е за тоа треба да почнуваме на адаптација на 17 сега .. немаше ни петовалентни ни шестовалентни чекале да добијат прашав за друг пункт немало нигде .. треба ние и втора доза стрептокока да примиме нејќеа таа да ја боцнат зашто после требало крај на април почеток на мај да се ставала шестовалентната ...
Му ставија на мојов стрептокок втора и петовалентна. Среќа што реков да му стават петовалентна и тоа снемало сега....
Да да нема ништо од тоа .. уште ми вика ако не добиеме ќе ви пишеме дека немало затоа дека не ви се примени и може да носите во градинкасакав да и кажам ти твое дете така да носиш во градинка
Минатата недела примивме петтовалентна, рота и за стрептокока, на трет ден пројави симптоми како настинка, секрет во носе, сува кашлица. Симптомите уште траат. Крвната слика беше уредна. Дали е можно ова да е од вакцината или се работи за настинка? Се плашам многу бидејќи после примена вакцина ги пројави симптомите.
А шо дека бевме вакцинирани пред да тргне , верувај стрептокока ми е хорор секој пат. Со 40 тт , која се спушта после 3 саати едвај. Многу е зезната. Можам да замислам па ако нема вакцина. Не се нормални значи.
Kakvi reakcii ste imale posle Di Te Per, Hib, Hepatitis B i Polio? 2 meseci sme denes ja primivme, i zoshto se ovie ne objasnuvaat kaj nas vo gradot nishto.. Shto da stavam osven lepenki oblogi da mu drzhi ladno? Dali da chekam ako kachi temp da mu dadam sirupche ili mozhe i pred toa?
Не ни прашав. Мислам дека пишуваше на кутијата или пак прочитав тука на 4 саати. Нека каже некој на колку време се менува.
Јас давав иако немаше температура. Еднаш дадов за болка, така ми кажаа таму. И на 2 доза дадов. За 3 доза кажаа ако каче температура, онака не.
Му дадов сирупче па да видам дали ќе има промена. Нормално е да спие цел ден? Прими шестовалентна и втора доза рота.
Зошто им давате сирупи без потреба? Реално лепенките се доволни за болка, плус нормално ќе се кенкави, примиле три вакцини, а до вчера во меше биле. За еден до два дена пак ќе си бидат добри.