Во Букурешт немаше пред 1 мес, па јас му ставив петовалентна, и неделава ќе го носам за хепатит. Ме прашаа дали саакам така или да си чекам шестовалентна, така решив зашто шубе ми е без трета доза за пертусис да го праќам во градинка.
И мене ми е за тоа треба да почнуваме на адаптација на 17 сега .. немаше ни петовалентни ни шестовалентни чекале да добијат прашав за друг пункт немало нигде .. треба ние и втора доза стрептокока да примиме нејќеа таа да ја боцнат зашто после требало крај на април почеток на мај да се ставала шестовалентната ...
Му ставија на мојов стрептокок втора и петовалентна. Среќа што реков да му стават петовалентна и тоа снемало сега....
Да да нема ништо од тоа .. уште ми вика ако не добиеме ќе ви пишеме дека немало затоа дека не ви се примени и може да носите во градинкасакав да и кажам ти твое дете така да носиш во градинка
Минатата недела примивме петтовалентна, рота и за стрептокока, на трет ден пројави симптоми како настинка, секрет во носе, сува кашлица. Симптомите уште траат. Крвната слика беше уредна. Дали е можно ова да е од вакцината или се работи за настинка? Се плашам многу бидејќи после примена вакцина ги пројави симптомите.