Majki od rota Dali bebcinjata vi imaa grcevi?Nie vtora doza primivme,veke 5 dena grcevi nenormalni ima,gasovi,placki po cel den i ne jade.I toa sto ke pie mleko pola go povraka.I so prvata bevme isto,ama togas demek malo e ,od mlekoto e,smeni formula ni bea odgovorite od preventiva.
Ние од што повраќавме и прва и втора доза од рота на секој втор подој трета доза педијатар не ни дозволи да ја примиме и во вакцинален пункт исто ни рекоа и не ни ја ставија. За грчеви имавме ама не толку многу
Zdravo zdravo, ve molam za sovet, razmisluvam okolu MRP vakcinava, do koga odlagavte tie sto resivte da odlozite? Po pametno e da se odlozi definitivno. Ima li nekoj sto ne daj boze otkako primil ima losi posledici? Pozdrav***
Здраво мајки. За брзо ќе треба да се вакцинираме, полни 7 недели сме. Каде гледате кога треба да ги носите на вакцина? Има некоја табела или нешто слично?
За првата вакцина ми забележаа и кажаа во систина дека таму се породив. Кога ја боцнаа во Јане ми кажаа кога да дојдам за второ, забележуваат во книшка
Можно ли е прва доза рота да ни направи грчеви после 2 дена од примање? Цел ден вреска неутешно и се витка. А таман кажавме збогум на грчеви. Првите два дена никаков симптом немаше освен поспаност.
Нас на трет ден ни направи ненормални грчеви, врискаше од болка, а таман му се намалија. После првата доза имаше грчеви уште цел месец иако не беа интензивни… дај му еспумисан 20 капки 4 пати дневно. Тогаш го однесов на педијатар и тоа ни го даде, му се смирија после еден ден (не врискаше од болка). Со втората среќа немавме мака, а ептен се плашев да не се случи истото.
Ќе ви дадат вакцинален картон, таму ги пишува сите вакцини. Нас ни запишуваат кога треба за наредна вакцина и секогаш ми ѕвонат еден ден порано.
Зависи кој пункт си. Важно е прв пат да појдете до максимум 12 недела. Носете книшка и родилен картон. Следна вакцина ќе ви закажат таму. И мене никој не ми се јави. Ако имате прашања појдете во вашиот пункт порано и прашајте