Neznam koja vakcina treba da ja primate ama nas za prvata vakcina ne imase vrateno doktorkata oti bese slabicka,da kaci nekoe kilo plus oti muskulno podlaboko se primala i podobro bilo deteto da e pokrupno. Naredniot pat bese druga doktorka na smena koha i kazav zosto ne vratile rece nemalo vrska Mislam vo sekoj slucaj podobro e sto si e pokrupnicko
Една примивме на 3 ипол месеци, сега на 4ипол сме пак Незнам која е таа, тешко ми иде да ги запамтам, обично пред да прима ми кажува педијатарот
Dtp polio se trite dozi, 6 valentna, 5 valentna pa pak 6 valentna, vtorata nema hepatit drugite dve imaat bezbolna e 5 valentnata drugite dve bolat malce, kilazata ako e pomalce vlijae ako e pokrupno ne
Mami nie drugava nedela ke ja primime prvata vakcina. Sto da ocekuvam? Se naoruzav so daleron siripce i antipirea, sto drugo mi treba? Krvna slika ke pravime obicna ama sakam i crp. Dali crp zimaat od vena sepak malo bebe e?
Доволно е тоа што си зела, мене ми рекоа може и ациди борици место лепенките ама сметам лепенкиве се подобри. Во однос на црп матичната рече покрај кс ке направиме и црп и рече дека е од прст. Колку месеци имате вие сега? Ние сме уште малку 4 , мислам до кај 5 да ја одолговлекувам првата..
I Nie uste malku 4. Nas celo vreme se nesto ne sprecuva. Pa sea dur e smiren ddermatitot da se bocnneme. Naskoro ke pocneme so vkusovipreporaka od pedijatarit zoa mi odbiva ad a mora nesto da se jade
Nie se vrakame od kaj pedijatarot. So polni 4m izgleda ke pocneme so odredeni vkusovi po malce. Znam rano e ama ad mi odbiva a malku mu e moeto. Dali moze kasata so ad da mu ja pravam pa na toj nacin da vnesuva i toa
Lele po greska sum pisala tuka, mislev vo voveduvanje cvrsta hrana pisuvam. Ako moze da se premesti nemozam od mob da brisam.
i jas istoto go zborev a mi vikaa ne ne od vakcinata e ,kolku i da si siguren pak ti vleva strav...a ako moZe da se odlozuva to togas super ,no neli demek nemozelo da go zapises vo gradinka bez taa vakcina ? Ili i toa se gluposti
Mislam deka nemam vrska zatoa sto deca pocnuvaat u od 9m vo gradinka pa se bez taa vakcina. Jas ke ja odlozuvam najmn sto moze
Таа е дофтерија, тетанус, пертусис се става на 18 месеци. Немам за неа читано многу, ама мислам дека нема од неа реакција. Јас сакам да ја одложам ММР до 3 години, а оваа да си ја прими на 18 месеци. Затоа прашав дали е можно да ја примиме без примена ммр на 13 месеци
Дали од вакцината у болница што ја примаат во раменце е нормално да има црвено кругче и ко подуенко? 7недели сме и пред десетина дена приметив мислам предходно ко да не му беше таква. Докторката рече нормална реакција било тоа ама некако помирна ќе бидам ако споделите мислење и вие.