Zdravo, dali mozhe da mi kazhete kako ste gi primale vakcinite. Prvata shto se prima na 2 meseci ja primivme tochno na denot, sega za 2rata doza ne baraat da odime da ja prima na 3meseci i 4dena. Do sega kaj shto prochitav kazhuvaat deka se primaat 2/4/6meseci, ili barem na 3.5 da bidat pominati 40dena od prvata doza, iskustva?
Kje nemame 6nedeli, na 5tata i 1den. Kako mozham da ja odlozham ? Da se javam ili da ne odam pa da chekam pokana da mi pratat pak?
Исто е и кај нас после вакцина. Цел ден спие, дури и кога јаде спие. И Кенкав е, па последниот пат му дадов парацетамол
Утре ќе ја носиме за првите вакцини Не знам зошто толку испаничено се осеќам, досега за ништо не сум паничела уште сега сум исплашена дали многу ќе плаче, секаков плач можам да поднесам, само тој од болка не
Неколку секунди плачат и се смируваат брзо. А многу е тажно плачењето тоа е вистина. И другите дечиња што беа пред нас кога плачеа ми беше жал а тек за своето. Ама кратко трае после ќе си спие.
Првиот ден беше поспана скоро пола ден го преспа. Еднаш крена 38 температура. Другиот ден имаше многу грчеви се виткаше и плачеше имаше две, три епизоди такви и количински повеќе повраќаше после јадење од вообичаено. Тие денови и покасно ми заспиваше. Веќе од третиот ден беше нормално.
Мојата глас не пушти. Ама затоа крв од прсте кога и зимаа се откорна од плачење дека многу ја стискаа за да тече
На вакцина зимаат крв или тоа нешто посебно правевте крвна слика? Зошто матичната баш ми спомна дека засега нема да правиме крвни слики освен ако не се укаже потреба. Што даваше за темп? Секако ќе се советувам и со докторката утре ама да си прашам и тука
Efferalgan сируп и лепенки на боцнатото на двете ноџиња по 10 саати имаат ефект. Сирупот само ако качи над 38.5 а лепенките одма може.
И мојата, глас не пушти, ама кога беше болна и мораше повеќе крв да извадат, го кренавме Биотек во воздух, толку многу стискање на прстето… леле ми припадна мислам таму..
Obavezno napravi krvna slika da ba bidish ti mirna. Jas zemah daleron za temp, ne cekah da kache mu dadeh ka sa vrname od bolnicta toa e plus i za bolka
Без причина не се дава парацетамол. Знам дека сакаш да олесниш на бебето, ама се остава малку организмот да се избори, да ствара имунитет. На местото можеш борова вода да ставаш, ептен ако качи над 38.5 се дава парацетамол.
Za bolka rekoa mozham da mu dadam daleron, ako ne e miren i ako plache mnogu i pokraj lepenkite shto se staveni. Zatoa i dadov, nemashe temp.
I jas isto mnogu placese i denes inmu dadov sega mi vikaar deka ne trebalo ama nemozam da go gledam takov. A mislam deka i mu e strav kaj babamu miren nas ne saak da ne vidi so tatkomu se odra od placenje