Така и треба да биде за да не го вакцинираат пак тоа е знак мислам дека вакцината е успешна. На моето и како бело му се правеше како гној да има ама педијатар ми рече нормално било.
Majki sakam da cujam iskustvo od vas Sin mi trebase vo juli da primi vakcina no ja odlozivme deka bese mnogu toplo i neli ne se stava.Koga zaladi resiv da mu stavam i napraviv krvna slika i pokaza nekoe virusce deka ima i pak odloziv.Taman se resiv pak da stavam pocna nos da tece kako cesma i ne mi se rizikuvase i pak odloziv.Taman stana podobar i vikam aj denovi ke odam op on tt visoka i bolen mnogu.Sakav da ve prasam do koga i kolku moze da se odlozuva vakcina?
Се дур има било каков симптом на болест ке откажуваш.Неможе да те лимитираат тука и да те тераат да вакцинираш болно дете
I jas go vikam istoto.Si vikam ima deca os raganje sto se non stop bolni pa ne primaat sigurno.Vaka ke odlozuvam.Bas posle sum na pedijatar i ke se rasprasam ubavo. Fala ti vo sekoj slucaj
I nie so malaca isto,samo sto nejze juni ja vakciniraa i rekoa naredna avgust.Pocekavme da pomine toploto,pa nastinuvase,pa slabo hgb pa uste da cekame i edvaj vo dekemvri ja vakciniravme.Ama nas nikoj nisto ne ni rece,niti pa nekoja opomena ni stigna
Ја примивме дитепер вакцината 3та доза. Првите две беа без реакција но сега крена темоература колку време може да трае температурата? Мислам колкав период сите 72часа или?
3 dena, ladi ja nad 38.5 daj paracetamol, toa e virusi posle tretiot den nemaat nisto, odma vrvi so lesno
Не, не смее, моето повраќа од жолчка, дури не направиме алерготест не смее да ја прими, ако излезе позитивен на јајце нема воопшто да ја ставиме.
Да и син ми е алергичен на јајца и тоа излезе како резултат од специфично IGE и сега војувам до овие кај нас што се кај вакцините. Кој треба да ми издаде потврда ( или било што ) дека детето неможе да ја прима вакцината?
Може да јави алергија на вакцината, направена е на база на пилешки ембриони. Еве линк https://www.bebe-nestle.hr/babyClub/expertAnswer?nid=932 Син ми има 2,5 години и уште ја нема примено. Сакам на пролет да го пратам во градинка ама ме плашат заушките. Мајки кажете искуство со вакцинава, како поминавте особено машкиве деца.
Ќе ве замолам да ми кажете за 6 валентна вакцина треба да ставиме деновиве во Јане Сандански - како е процедурата таму? Ни спомнаа крвна слика еден ден претходно да се направи.... И во кој дел од денот се прима вакцината?
do 12 -1 bockaat sekade ne se zakazuva se odi direktno, jas ne bi odela vo jane , bas denes procitav na fb iskustva od majki deka doktorkite tamu vo dispanzerot se katastrofa ne gi pregleudvale ubavo bebinjata, kolku radi reda. Ako si clen na soba za trudnici majki i deca na fb mozes da procitas.