Мојата после втора доза рота се изремети, течни столици многу, ама течни до степен ние да сме лом… кој ја држи нае*ал, а ништо не ми рекоа во диспанзер… Среќа па и давав електролити често и не ми дехидрирала. Сега со малиов треба втора, ако е пак така третата не ја ставам…
Првиве двајца никогаш не ми пројавија некоја поголема реакција од ниедна вакцина. Знаело да им биде нелагодно, да се кенкави, раздразливи и тоа само првиот ден. А на ова само што му стивнаа грчевите, од Рота пак доби грчеви. И запек. Хаос беше 2-3 дена. Гледам во картончето првиот син примил само две дози на размах од 4 недели. Или не се снаоѓам да ја најдам 3тата ама се си мислам само 2 дози стојат. Знам со сигурност дека ќерка ми 3 прими. Баш ме плаши помисла на повторна реакција, оти и силни грчеви имаше и предходно.
Мајки ни закажаа во ист ден да прими бесаже и втора доза за хепатит,тетанус, детска парализа,пневмокока .. Ми рекоа дека не е проблем што се наеднаш,ама сум загрижена 3 буцкања во еден ден Има ли некој со слично искуство?
Тука кај што живееме не ја пуштат во болница одма кога ќе се роди.После чекавме жолтица да и помине,па растојание од рота..и стасавме скоро до 6м уште да ја нема примено
Со првото јас мака видов од ротата и на второто не го носев на вакцини до 3 месеци за да не ме убедуваат да ја ставам ротата. Вакцина која е воведена во 2018г. Не ја имаме ни ние примено. А синко не го ревакцинираа со една доза остана.
Женски, во Скопје кај може да се вакцинира со бсж? На другарка и рекле дека нема ..?! Каде ги вакциниравте?
Сите вакцинални пунктови боцкаат бсж, ама боцкаат еднаш месечно во одреден ден, ние во Чаир на 1месец го вакциниравме таму секој последен четврток боцкаат со бсж. Прашајте во вашиот вакцинален пункт кога боцкаат бсж.
Mojata denes gi primi site tri vakcini, tocno dva meseci i 6 dena . Reakcija sega za sega nema osven malku grcevi vo stomakot od voobicaeno I mala pospanost. Ako ve vodi patot nakaj grcija zemete si probiotik almora baby drops po dva dena ke vidite razlika.
Вторите вакцини очигледно не пореметија... а веќе 2 недели се поминати Кенкави сме многу, ама ај тоа, рефлуксот ни се врати x3, блуцка по 6 пати измеѓу јадења.... Планирам пак да давам Алгорал, немам памет што да направам... На некој вака да му било да ме утеши дека ќе помине?
Да не може само одреден ден да боцкаат? Во мојов град само во петок ја даваат таа вакцина т.е сите ги закажуваат за петок оти тогаш ги отворале шишенцата и во еден ден да се потроши. Ако не сум грешка некое такво објаснување ми дадоа.
Na drugarka mi detenceto na 3 godinki od rota virusot 20 dena vo bolnica odleza , mnogu gaden virus e ako ne daj boze go fati
Утре планирам да ја носам малава да ги прими првите вакцини во поликлиника Букурешт (после тие од болница непосредно по пораѓај). Заборавив да се јавам да прашам дали секој ден боцкаат таму знае ли некоја? Добив некое старо инфо дека порано немало секој ден боцкање.