Сега веќе години поминаа, не дека нешто ќе смени ама никој не ни споменал. Веројатно ако е правило сите педијатри би го споменувале. Не викам дека не е така, нашето искуство вика поинаку. Среќа може што ги помина без ниеден проблем вакцините.
Предходно не правеше балончиња? Син ми од прилика од кај два месеци почна балончиња да си прави и да се лигави. Нормална фаза е.
Јас стварно незнам како е правилно, имам другарка со прематурче исто нејзе сите вакцини и ги одложуваа освен рота и како што ќе стигнеше одредена килажа така ги примаше можи ова само во Охрид е пракса јас мислев дека и во другиве градови ги одложуваат вакцините.
Da, primivme rota i sestovalentna i denes e uspana epten od sabajle do sega samo spie i se budi za jadenje , do sega samo toa
Во градов педијатри освен болнички и во диспанзер за вакцини нема. Кај вакцините се во фазон, да ќе си прими, и 3 наеднаш, што ќе доаѓаш по 100 пати. Пред МРП да прими, ќерка пиеше антибиотик, викам нема да прима сега додека не помине одреден период. Ми враќа докторката што има врска антибиотикот, ако си е општата состојба на детето добра. Секако не ја ставивме веднаш ама да ти доловам ситуација.
Ајде со лесно нека е. Ние треба наскоро да го вакцинираме синот, па се понадевав дека ќе ни ги поделат вакцините поради килажата. Со ова се согласувам потполно. Јас радо би доаѓала по 100 пати, само да не прими толку вируси одеднаш.
mozes da gi podelis , so sila ne moze da go vakciniraat kako oni sakaat i nie ne bevme sigurni dali odednas da primi 2 , no kje vidime kako ke pomineme sega pa za nareden pat dali ke primame se naednas
I nie isto denes primivme i isto e uspana i toa so plunkata so baloncinja isto imame , ama vaka si stanuva za jadenje i ne e kenkava se e dobro , taka da mislam e normalno