A дали некој од вас имал баш добри реакции од вакцината? За мрп зборам. Нели повекето чекаат да прозбори да преоди,да не го пресечеш.. На 300 ума сум уф
A koja e povrzanosta na govorot so vakcinava? Jas si ja vakcinirav na vreme pa eve ja ziva zdrava, trca ne zapira so zboruvanje
Стегнувањето ли? Згрчувањето? Ако мислиш на тоа, не, помина и најверојатно така си ги изразуват чувствата. Нишо страшно, еве јас ко за некоја шо многу се плашев глесм сеа оти у право биле другите ко ми викаа..
E prasaj gi istite eksperti da vidis dali ke znaat da ti odgovorat, i dali gi znaat posledicite ako deteto nedaj boze fati morbili. Edna clenka nanazad pisuvase deka deteto ne i zboruvalo do 4 godini i zatoa uste ne i bilo vakcinirano. Ako go vakcinirala na godina dena ke i recea od vakcinata e. Ako deteto ima predispozicii da ima problem ke go ima i so vakcina i bez vakcina. Lugeto gi povrzuvaat ovie dve raboti bidejki Mrp se prima vo period koga se ocekuva deteto da proodi i prozbori. Jas ne ja odlagav i povtorno ne bi ja odlagala, bidejki posledicite se mnogu postrasni ako fati morbili, zatoa site trcaa da gi vakciniraat koga se pojavija pred nekoja godina. No sepak ti najdobro si znaes za tvoeto dete
Моево не прооде туку протрча. На 2 години веќе цели песни рецитираше. Јас почекав само 2 месеци плус пошо беше лето и пекол. Од реакции имаше само дијареа што не знам дали беше од вакцината ама веројатно да. Од ниедна вакцина немал рекации па така ни од мрп. Мислам ако не реагирал на другите и со оваа ќе поминете лесно. Исто мислам дека нема врска говорот и одењето, но ако ти си помирна така и имаш услови почекај некој месец.