Благодарам на одговорот - па ние сите во фамилија одиме во Јане и сме задоволни, па ќе видам како е и кај вакцините - се надевам ќе биде океј. Секој има различно искуство.
I mojata e bockana vo jane. Bas me bendisa doktorkata ubavo ja pregleda. Nie ja stavivme vo 8 sabajle, bez zakazuvanje sekako i so krvna slika tukusto napravena. E sega na ladnovo sekako malku podocna e poarno.
Кај некои дечиња се појавува малаксаност кенкави се ги боли местото каде што се боцнати за други симптоми незнам ние до сега две вакцини супер ги поминавме дај боже сите така
Ние кога отидовме на 2,5 месеци не вратија назад, затоа што бебево немаше над 5 кг (родена е со 2.700 гр) и уште ми рекоа нема потреба да брзаш. Еве 4 + сме сега и накај 6 кг па се мислам да ја носам.
И ние уште не сме ја примале а за некој ден полниме 5..Наредна недела планирам да го носам ако се е во ред
Nie sme 4+ od denes.I prege I ja primivme.vaksinata daj boze da.ne krenime temp. Zedov ovie lepenki coolpad dali nekoja ima iskustvo da.mi kazi kako se koristat poso vaksinata ja primivme.vo noceto trebi tamu da.se.lepi ili kako I sto drugo koristevte.vo slucaj na temp
Мене други мамички што веќе ја поминале ми кажаа дека на местото каде што е боцнато се лепи,ама сигурно ќе пишат тука од прва рака да ти кажат.
Pred da zalepis staviv gi lepenkite vo frizider da se ladat. Mozes da gi seces na polovinki zisto se golemi. Lepi na mestoto kaj e bocnato, i smeni koga ke se stopli lepenkata. Mizrs i sorup daleron da dades ili blokmax ako kaci poveke od 38 temperatura. Ne davaj siryp preventivno.
Леле сите каснат со вакцини јас улетана имаме шест месеци имаме две примено сега таа што е на шест треба да ја носам но дека сум задутре на ортопед реков првин ортопед па после вакцина....... Ке ми кажете зошто ги касните вакцините јас сварно ништо не разбирам и се чуствувам во моментов како лоша мајка.
Coldpad лепенките се користат на деца над 1 година, мислам дека пишува и на самата опаковка, а знам дека читав и на нивната страна на фб.
Ова јас што го омам пакување ништо не пишува, а и не помага јас веднаш и ставив и ја мењавав често не чекав 10 часа и пак качи температура.
pedijatrite preporacuvaat pokasno konkretno onaa na 2 meseca vikaat na 3 da se stavi, nie sme 5 i uste nemame primeno ni edna . Najverojatno nema ni da primime.
Nie trebsse na 3+ da js zemime poradi virusi odlozivme sami Nie super pominavme ic ne krena temper samo na mestoto na bockanjeto cesto mu klavav pambyce so majcino mleko I super nitu crveno nitu mu boli ko ja cepkam sega.daj boze I vie ubo da di pominite I tie sto dojat da gi doite pocesto I nisto nema da mu e
О ние ја примивме првата на 3 па по неа после 50 дена уште една сега на шест треба уште една али ич не ми се носи на ладново и снеговиве.