Бев нс лекар, малото 6 месеци уште немаше ми заксжаа на 9 да го однесм да го проверет и ако нема и тогаш побторно ќе го боцкаат. На големото 5 години реков да го проверам и кај него не се гледаше а во картонот е запишано дека кога бил 6 месеци имал лузна. Докторката ми рече ти одлучи дали сакаш уште една доза да му ставиме. Навистина сум малку и исплашена.
Кај мене исто е два пати вакцинирана големата ќерка.треба да биде 10мм белегот,ако не е, сметаат дека не е фатена вакцината. Вториот пат на 6месеци доби белег и беше се во ред
19м Ревакцина дитепер и стрептокока Супер цел ден, само што дојдов јас ваљда и се опушти со мене клапна кенка дигна тт 37.9 Ги мразам вакциниве, Рачињата изгледа го болат кај што е боцнат не дава да го пипнам, за колку време проаѓа тоа?
1 до 3 дена, ставај му лепенки или облоги со борова вода, обично викаат не за сируп до 38 со 5, ама за болка јас давам и порано далерон.
Лепенки ќе има ефект сега? Стававме цел ден ациди борици на газа ама ептен се расплакува.. Дали е далеронот подобро од ефералган?
Исти состав се и двете, дај ефералган и тој е за болка, ако качува многу дај блок макс. Не дека лепенкиве повеќе помагаат од борова вода, ама ставај нешто за да го разладува боцнатото. ДТП знае да даде црвенило, оток и болка на рачето, така да менувај му често облога, и сепак дај му сирупче поради болката.
Женски еден совет/инфо од вас,ги примивме петокот трите вакцини на 4 месеци,фала на Бога до сега добро поминуваме,освен малку тт првиот ден и кенкавост плачење 2-3 дена,се надевам така ќе биде и понатаму..Ме интересира колку време после вакцините бевте на дистанца од мешање со луѓе,да не кажам изолација,дали е доволно 7 дена или до кај 10..До сега сме си само ние дома и што го шетам надвор на воздух Убава вечер на сите
Јас 2-3 дена ја држам, не во строга изолација, па к ќе излеземе ќе прошетаме, ама избегавам контакт со поблиски, особено деца. Ама никогаш толку долго. Еве денес ја вакцинираме, во недела одиме на одмор
Е со две деца нема како да избегаваш контакт со деца. Се враќаме од вакцина и дада му му кашла во фаца, па го бацува...и така
Маалото е 20 месеци.Од Септеври почнуваме со градинка па мораме деновиве да ја примиме мрп.Некој искуства со жешково?
Дали лепенките ги лепите дирекно на местото каде е боцнато бебето? Chat gpt вика да не се лепи на убодот
Моето ја прими во најголемата жештина, исто на 20 месеци. До 7ми ден беше без симптоми, од 7ми до 10ти ден покачена температура до 39. После тоа се осипа, осипот траеше два дена. Сега си е супер, поминати се 3 недели.
Имаме примено 2 вакцини рота и дитепер и одбивме сега да примаме за стрептокока бидејќи планираме подоцна да ја примаме, секако е опционална. Но , имавме ужасно искуство во Идадија , крајно непрофесионално и безобразно затоа што одбивме да ја примаме стрептокока. Планираме да смениме пункт за наредни вакцини , ве молам за препорака