Мрп примена на 6 години прва доза. Во паника сум,кога и какви реакции да очекувам? Температура после колку време?
Немора да значи дека ќе има реакција,не се секирај. Ќерка ми поради епидемија првата доза ја прими на 6месеци,втората на 16месеци. Никаква реакција немаше Инаку ако има од Мрп температура е после 2 недели
да. Имаше реакција на 8 месецимод вакцина и дури до сега не смееше да се вакцинира. Имуноглобулиноте му беа високи. Сега одобрија и ја поделија на 2 дози
а дали за мрп треба да се чува дома две недели? може ли во градинка? една другарка ми спмна дека тогаш имаат намален имунитет и да не фатат нешто во градинка плус
Боцнавме мрп, докторката вика нема потреба од облоги или ациди. Така викаа и на претходните боцкања па му ставав и на ниедна не ми изреагира. На мрп сте ставале облоги или да оставам без ништо?
моето прими мрп 1ва доза на 6г. и и јас исто се мислев дали да оди или не на школо ама го пратив бидејќи немаше ништо. Давај вит ц 10тина дена
јас знам од 5ти до 12ти ден се така "критични" кај што може да јават некои симптоми. Вие веќе немате гајле