Дали некоја имала вакво искуство после примање вакцина на 6м местото и стои црвено и тврдо е како каснато од комарец
кај моето беше исто не само местото на убод туку поголема површина беше црвена тврда и отечена. Ставај ациди борици.
Dali MRP vakcina vi pratija pokana so napolneti 6 godini ...vednas otkako ke gi napolni mora ili odlozuvavte ?
не може никаква казна да ми стигне кога е во прашање здравјето на детето мое. Мојот мрп 5 години ја одложува.
нека поднесе жалба. Не може дете да се вакцинира се додека не е од лекар потврдено дека е 100% здраво
онда во оваа корумпирана држава каде се гледа да се извлече пари од народов боље ќе плаќам казна за невскцонирано одколку да го вакцинирам. Баш вчера бевме на роденден кај едно внуче, имаше детенце 7 годишно родено здраво право и одеднаш се претворило во дете со посебни потреби и никој не знае од што. Родителите се сомневаат на мрп вакцината ама ...оди докажи
Дојде време и ние да се вакцинираме.Кажете ми за бсж и хепатит ќе го боцкаат дали треба да му ставам лепенки на местото кај што ќе го боцнат.Ние сме прематурче и немаме до сега примено ништо.
Нас во родилиште ни ги боцнаа овие две, ништо немаше ставено и не ми рекоа да ставам. Од бсж сега пред еден месец и се појави црвенко како белегче баш пред некој ден прашуавв дали е ок, така требало тоа било успешна вакцина. за шествалентната ја примивме на два ипол месеци ставав ациди борици на ноџето купив и лепенки не ги употребив искрено, сестрата во диспанзер ми рече најмногу олеснува ациди борици, со лесно мама
Вчера ги примивме првите вакцини на 2 месеци, утрово забележав над местото на убодот црвенило и грутче и на двете ноџиња кај што е буцнато. Ставам од лепенките за ладење. Дали треба уште нешто?
Во вторникот бебка прими трета доза рота и втора доза превенар, 5м е. Досега нема реакција, освен мал оток на боцнатото место. Дали од оревенарод може да аима одложена реакција, од 7-9 ден темп? Така ми спомна една пријателка.
здраво мамички дали ги вакциниравте вашите бебиња против пневмококни инфекции(PCV) јас треба утре да одам па се мислам, и кој вакцини ги имаат примано, инаку сме 4 месеци дали и рота вакцината се прима сега или на 6 месеци