Феминки, совет за прво вакцинирање, рота, на 11 недели. Не знам дали ставаат само рота или и за некоја друга ќе ја боцнат, заборавив... Ќе одиме во Јане, ќе правам претходно крвна слика. Од ваше искуство: Дали има гужва? Во кое време е најдобро да се оди? Што да носам освен книшка и картончето од раѓање? Што да набавам претходно дома за ако има реакција? Дали ќе качува темп, што да правам ако се случи тоа? Патем, како мерите темп? Јас имам еден као топломер за во газето, ама што знам, да не го растревожам бебево плус со тоа, и така очекувам плачки да има.... Слушнав за некакви лепенки за температура, може да ми објасните повеќе?
Рота и шестовалентна нас ни ставија првиот пат, една боцка. Има гужва ужасна. Јас првиот пат отидов пред 9, имаше многу бебиња. Ме фати пауза во 10 ипол сама бев во чекална, во 11 влегов во 11 ипол завршив. Викам толку, следен пат одам после паузата зошто за време пауза нели сама бев. Одам накај 11 вториот пат, гужва у бестрага, си се вратив дома. Утредента пак во 11 отидов ама малку помалку беше гужва, па околу 1 завршив. 2 саати таму не бегаат според мене, гужва има секогаш и многу им се свети паузите. Ништо не носиш освен книшка и картонче. Само сируп ефералган земи си, ќе ти каже и докторката. Мене од 2 деца, првото ми беше поспано после вакцини, второто ништо како да не е боцнат. Никогаш температура. Во газе немам мерено, со бесконтактен највеќе мерам. Лепенки антипиреа (пошто има и други турски гадни се) ставам јас на местото кај што е боцнато зошто ладат, делам на 3 дела. А во пункт препорачуваат ациди борици облога, тоа е се за да не отече местото, не за температура. Можеш што ти е попрактично. Со лесно и не се секирај, ќе ти олесни после првава, после е полабаво.