Без реакција беше кај мене ама јас на твое место би почекала. Ептен е предвремено мислам твоево. Во најмала рака до 13 месеци корегирани ако не и повеќе.
Kaj nas dvajcata pedijatri i na detska i sto go vodi rekoa poslem 2 godini gradinka da se pocne os prolet i MRP po moznost pred gradinka deka poslem toa ke nastinuva pocesto.Primavme sega pred 20 dena streptokoka kasnevme malce i doktorkata vo Jane rece isto da pocekame i taka nema da odi gradinka do 2 god.
Лепенките што ладат дали ги ставате точно на местото или? Мене ми рекоа еден прст погоре/подоле од буцнатото.
Денес се вакциниравме со вакцините за 2м што се. Бебе вечерва качи 37.2 и така ја држи неколки часа, да дадам ли сируп? Знам дека треба над 38, ама скроо 3 4 h е истата темп. Помош што да направаж
Мене ми кажаа до 38.5 туш со млака вода. Над 38.5 чепче (сирупче може да поврати па да не знаеш колку останало).
Зависи од однесувањето на бебето. Ако е весело, свежо, не давај. Ако е клапнато, кенкаво, нерасположено, и на 37.5 се дава парацетамол. Не е само за темп, туку и за болка што ја имаат од вакцините.
I moeto bebe e predvreme rodeno i doktorkata od GAK mi napomena da ne brzame so vakcinite, posebno za mmr da ja odlozime za pola godina
Чекавме и ние , три месеци да поминат од плазма што примаше и да качи малку повеќе од 3 кг и почнавме со вакцини. Ќе ја одложам и јас таа вакцина малку .