Jas sum zaprepastena! Totalno zaprepastena! Uvedeni takvi vakcini,vakvi vakcini,od vamu od tamu ...od kade?? Od kogo?? Kakvi se tie vakcini ?? Oci ni mackaat samo! Uceni nasekade.sto niv gi boli dali jas ke mu stavam vakcina ilj ne? Toa treba da e moj izbor! Pa ne gi primale decata vo gradinka bez vakcini! Abe ajde! Doma ke go cuvam,ke se snajdam sekako gi razbolea decava po gradinkive! I kako da ne bese toa dovolno,sega slusame za smrtni slucaevi! A i da dodadam seka vakcinite ne se nikakva sigurnost za ponataka vo zivotot
Дали без примена Ммр ќе ми прават проблем за упис во градинка? Ги примивме поливалентните и толку, за тоа ќе однесам картон.
A ona koga ke go cujam site doktori vakciniraat, site medicinski lica gi vakciniraat svoite deca, koj tvrdi deka e taka, mozebi samo taka zborat. Jas sum pod neviden pritisok periodov za vakcini,malovo uste malku 6 meseca nema primeno ni edna, pa od tuka sekojdnevno mi kacuvaat pritisok so primeri na rodnini, prijateli, komsii koi vakciniraat i omilenata recenica na majka mi samo ti se pravis pametna i ne vakciniras go rizikuvas zdravjeto na deteto I iskreno od pobliska okolina zboram za moi drugarki,rodnini so mali deca, drugari na mm site gi vakciniraat decava, i ne moze da ne mi se projavi nekoj somnez dali dobro postapuvam Imam sosedka koja e doktorka ima bebce 8 meseci ona go vakcinira i veli deka so napliv na ovie migranti koi doagaat od sekade ke donesat i bolesti koi se veke iskoreneti
Жени, ај пуштете инфо или линк да видам кога која вакцина се прима? Ние сме 2 месеца...Кога можам најкасно да ја примам првата?
Не знаев каде да го споделам ова http://fokus.mk/maja-za-autizmot-na-vnucheto-teshko-e-no-ne-treba-da-se-krie/
pedijatarot mi kaza do 6 meseca e pozelno da se primi prvata. Skoro nikoj ne preporacuva prvata da se stavi na 2 meseca, bar na 3 e pozelno.
и полио на 14 години е укината зошто ? пошто е едина вакцина која е направена со жив вирус и ја изфрламе преку измет што значи дека ако некој дојде у контакт со вирусот може да заболи од него
Незнам дали беше полио или хиб Укината е во Англија скроз откако утврдиле дека со појавување на вакцината истовремено се појавува и масовно шири леукемијата кај децата
Знам дека нема да добијам соодветен одговор нити барам, едноставно сакам да искоментирам. Имам три деца, 5,3 и 1 година. Досега сите редовно се ваквинирани. Сега со малово на ред е ммр. Последнава година се изначитав свашта, шашма ми е умот. Еве другиве ја примија, едино гледав стално уреден наод на кс да имаат, непосредно пред и по вакцина избегавав јадење, шетање по сонце... Е сега нели вакцините се нови, прочистени, демек подобри, а наодите на аутизам како последица која ја врзуваат со вакцина е кај деца кои се на возраст па и поголеми од моите поголеми. Што значи за нив, со старите вакцини било ризично!?!? Сега новите се подобри, побезбедни!?!?! Мада ме мачи и тоа многу условот за надомест за трето дете, знаете, ако макар една вакцина не примиме го укинуваат...
Ме интересира зошто бројот на заболени деца од аутизам е поголем кај машките деца? Има ли воопшто девојчиња со аутизам? Барем јас не сум сретнала статија за женско дете болно од аутизам
Majki od dtp treba li da se plasam? Iskreno eptrn mi e strav' utre najverojatno prvata ke ja primime. Sega mi kazaa primer za edno devojce kako od dtp i se ostetilo sluh kako sto razbrav od taa na 4 god
Ima,vo mojov grad da. Taa na 4god sega ne se stava,tuku na 7god i e revakcina. Vakcinata e na 6meseci i nema pricina za strav,celosna krvna slika i crp,dokolku dete e zdravo,vakcinirajte. Reakcii kaj sin mi imase od taa vakcina,sto ne znaci deka i kaj vas ke bide taka.
Znam deka ne se stqva sega na 4 taa. Nego nie sme 5 ipol meseci i do sega odlozuvavme nisto nema primeno osven tie vo bolnica i samo hepatit b revakcina imame primeno taka da mesto sestvalentna ke primime petovalentna. Temperatura i kenkwvost ocekuvam ama mi e strav nesto poloso da ne ima nedaj boze
Ajde koga veke si resila ne odi so negativni misli. Nie od taa na dva meseci nemavme nikakva reakcija, ni pak od taa na 4. Pred edna nedela ja primivme taa na 6 i krena temp I bese mnogu voznemiren ama kako da osekav deka nema da e ok. Neznam kako cudno. Zatoa samo pozitivno I so lesno.
I jas nekwko cudno se osekam ovoj pat. Prethodnite dva pati koga otidovme da ja primi ovaa vakcina voopsto ne bev zagrizena ko nisto da ne se slucuva i ne vratija ne ne vakciniraa. Ama sega neznam. Ajde gospod e golem samo zdravje.
Керка до сега ги има примено сите вакцини и до сега од ниту една не е имала ниту тт ниту пак е била вознемирена после вакцина..Утре ке го носам синко треба да ја примаме таа што е на 2 месеци па се надевам добро ке минуваме и со него