мајки хемоглобинот ни е малку слаб 108 следниот месец треба да ја примиме ммр дали да ја одложам дур да го подобриме или нема врска со вакцината?
Majki posle vakcina vo rok od 24 casa moze li da se vovede nov vkus na kasicka?Ili moze da se dade samo sto probal bebus prethodno
Здраво девојки Ве замолувам за совети за вакцината на 2 месеци, што да очекувам и како да се спремам? Ќерка ми утре треба да ја прими. Ме интересира читав и за лепенките што ги имавте спомнато, кога се ставаат и дали диретно на местото на вакцината?
Се зависи од детето ние супер поминавме немавме ни температура ни оток ти за секој случај купи си ациди борици лепенки сирупче во случај да крене температура или да е многу вознемирено по вакцината
Ти благодарам на одговорот. Но нас не вратија било рано за вакцина. Ние сме 2 месеци и 10 дена, требало на една недела пред третиот месец.
И мене ми рекоја дека на два месеци треба да прими вакцина, ке одиме наредната недела па ке видиме како ке поминиме. Јас мислам ке плачам со керка ми кога ке плачи од вакцината.
Јас си плачам ден пред боцкање за дента да сум јака дека како и да е ти мајка ќе мораш да му го држиш ноџето ќе помине
Баш види дали ќе ви ја стават вас. Нас ни рекоа дека двњ вакцини сме примиле на болница, таа за БСЖ и за Хепатитис Б. Сега наредна била шестовалентна, а таа се ставала на недела пред 3 месеци. Со лесно се надевам ќе биди мора да бидиме силни
Ако ви е за утеха не плачат многу на првите вакцини, мали се и не разбираат уште, синко не плачеше воопшто, ем малку подоцна ги прима, а и крв од прст 10тина пати му имаат земано и само малку ќе закенка и ќе се смири. И јас ко вас, целата се тресев кога требаше да го боцнат, ама среќа супер поминавме. Кога ќе пораснат тогаш ќе е страшно.
Да во право си за се, но нели прво детенце и стравот постои за се Ќе добиеме пракса и ќе биди полесно. Фала ти за утешните зборови Lolipop.
Мајки моето бебе има 2ипол месеци има примено една вакцина во болница првата ден а една на 2 недели ама денес приметив на десното рамено му е како внатрешно мозолче малку темно е дали му е тоа од првата вакцина?
Истото прашање го поставив и јас пред две недели ако не се лажам. Кај нас на два месеци се направи како мозолче, значи бебината ни се на иста возраст Било во ред не се секирај, значи вакцината била успешна.
Мене кога му ја ставија бсж вакцината веднаш ми рекоа заборави ја вакцината во смисла дека не вади никакви симптоми, само дека после еден месец ќе му се појави белегче, како што имаме сите на рамо од вакцинации. Претпоставувам за истат вакцина станува збор, што значи нормално е тоа.
Добро мене не ми е јасно нешто. Вакцината кја се прима во рамо дали има ревакцинација? Требаше да одам пред три дена но не го однесов се ми е сомнително многу се нервирам кога прашувам докторката ми вика ти не се секирај, а јас ја прашувам што вакцина е за што треба да дојдеме...мислам
Мамички здраво. Утре треба да ја примине вакцината што е на два месеца. Може да ми кажете што треба да купам. Прочитав некои лепенки , чепчиња. Може да ми кажете. Благодарам.
Да денес ми кажа педијатарот дека тоа било од вакцина и дека е успешна,а денес прими друга вакцина малку ми е вознемирено и има малку температура ни препишаа сирупче далерон ..
треба да ја примаме ммр е сега дали е препорачливо пробиотик пред и после вакцина неколку дена имам линекс кој би ми го препорачале како добар?