Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцинирање и реакции после вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од stefi23m, 30 октомври 2012.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    Изгледа ќе треба да одиш да се пријавиш таму кај што вакцинираат.

На Elenche87 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Ако сте се породиле во друг град ве немаат во евиденција и мора да отидете да се пријавите кај што вакцинираат за да ви закажат прв термин.
    Потоа ќе ве прашаат дали сакате да ви стига покана или да ви закажуваат по секоја примена за наредна вакцина.

3. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.058
    Допаѓања:
    32.967
    Нас не ни стигна покана за вакцина. Педијатарот ни кажа да одиме за првата вакцина некаде на 3 месеци. По правило се става на 2 ама рече мал е уште почекајте уште еден месец. После првата ни запишуваат во картончето кога да одиме наредно.
    Ние паузиравме зошто ја одлагаме ММР па сега ревакцината со пет или шествалентна прво ќе ја прими.

4. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.727
    Допаѓања:
    18.441
    Денес бевме на преглед и правевме крвна слика. Се е добро, утре или задутре треба да го носиме на вакцинирање. Ама не прашав до колку часотвакцинираат и дали треба да се закаже (амбуланта млин балкан идадија). Знае некој?

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    до 12 обично вакцинираат секаде не се закажува, ама крвна слика најубаво е дента да се направи, или кога веке сте направиле одете утре, не чекајте до задутре.

На mami blue и TheSecret им се допаѓа ова.
  6. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.058
    Допаѓања:
    32.967
    Немаш закажување таму ама е подобро да одите предпладне за да има време да се смири бебуш до вечер. Раздразнети се од прегледи и боцакње дента.
    Ако имате крвна слика се оди дента или утредента најдоцна за вакцина.
    Инаку ние секогаш кога одиме е релаксирано нема гужва. обично сме сами или има уште едно бебе/дете.

На Igle му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.184
    Допаѓања:
    17.785
    Мајки дали има некои нус појави од вакцината што се прима на 2+ месеци? Ја примивме денес да знам што да очекувам...

8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Која беше таа? Ако има ДТП во комбинација, оваа вакцина најчесто дава реакција, температура и оток на боцнатото место.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    Dtp e.

На Luna91 и Kitten им се допаѓа ова.
  10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Тогаш очекувај да е малце кенкаво, може и мала температура. Ставај и облоги на ноџето.

На Luna91 и forumce им се допаѓа ова.
  11. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.184
    Допаѓања:
    17.785
    И ставив одма лепенка на местото. Си земав и сирупче против тт. Се надевам добро ќе поминеме...

12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    Плачеше ли кога и ја ставаа вакцината, како реагираше? И нас наредната недела ќе не боцкат, па да знам што да очекувам.

13. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.184
    Допаѓања:
    17.785
    Плачеше само во моментот кога и ја ставија. Кажаа дека пржи, па затоа плаче. После тоа кога излеговме од таму се однесуваше како вообичаено. Еве ја и сега е расположена. По колку време дава реакција? Поупатените да ми кажат :).

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    @Luna91 па во рок од 24 часа ќе даде (ако даде) реакција.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    5.362
    Мајки ми стигна покана за ммр вакцина дека ја касниме ќе следувало парична казна глупости. Дали треба да одам таму задолжително да се јавам да му кажам дека не примаме сега или што треба да се направи да не ми стигни некоја казна па да се расправам со нив. @kristina.k мислам дека ти ја одложуваше па како постапи дека за бт се работи или некој друг ако знае. И @augustd мислам е упатена доста со оваа проблематика. Фала ви.

16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    38.521
    @Верче4 јас ја одлагам зошто повраќа од жолчка, ама ми бараат алерго тест и ми пуштаат покани. И мене ми стигна пред некој ден да одиме на 16 ноември. Ќе одам и ќе им кажам дека не ја примаме дури не пробаме пак јајце. Кажи им дека ја одлагаш и ќе ја примите подоцна, некој период нема да ве бараат, макар што многу е построго кај нас од во другите градови како што читам.

17. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    5.362
    Значи да појдам да им кажам дека несакам сега да ја прими настинат е плус, јас кога беше здрав не го однесов сега нема шанси. Незнам ич не ми се носи за оваа вакцина. А дали ја примивте таа на 18месеци ревакцината дека немате примено ммр?

18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    38.521
    @Верче4 и таа ја немаме примено, летото имаше стомачен вирус многу лош, сите не фати дома, дури да се опоравиме не ми се носеше. Штом е настинат нема ни таму да го вакцинираат, не ризикуваат, само извести ги.

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Доколку не е од санитарен инспектор порамнување немаш простор за грижа. Најдобро во диспанзер да кажеш дека ја одлагаш поради настинка.

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Може негде е пишано но немам време да ролам.
    Примив вакцина пред една недела и на местото кај што ме боцнаа сега имам грутка малечка како лешник. Боли кога ќе се допрам или наслонам на таа рака. Има и малку црвенило. Ме плаши таа грутка дали ќе помине. Дали е нормална ваква реакција? Да не треба да мачкам со нешто?