Нормално е, ако се работи за поливалентна вакцина во чиј состав има тетанус вакцина. Побавно се ресорбира од местото на апликација.
Majki sin mi ima 1 god i 1 mesec,ima primeno 2 vakcini do sea,koa e sledna sto treba da ja primi i koga treba da ja primi ,pokana uste ni nema stignato??
Обично кажуваат во диспанзерот кај што одите на боцкање кога е следна вакцина и кога пак треба да одите. Не ви кажаа последниот пат?
ni kazaa pred godina da napolni da go odnesam,ama ne go odnesov mu tecese nos,sega koa valcina e na red i koga treba da ja primi,do 1 god kolku vakcini primale vasite deca?
Тие 2 во болница што се примаат ги рачунаш ли? Значи во болница се примаат Хепатитис Б и БСЖ. После имаш на 2 месеци шестовалентна (ДиТеПер, Полио, Хепатитис Б и Хаемофилус инфлуенца), па на 4 месеци петовалентна (ДиТеПер, Полио и Хаемофилус инфлуенца) и на 6 месеци пак шестовалентна. На 12 месеци е ММР.
ne tie ne gi racunam,znaci ima primeno 2 sestovalentna i petovalentna,sestovalentnata na 3+ a petovalentnata na 6+ togas ni stigase pokana .Sega znaci treba da primi sestovalentna pa potoa MMR ?
Антипиреа ќе си земеш и парацетамол за секој случај. Може да каче Т, да биде кенкаво, поспано. А може и без реакција да биде
Мајки ни пратија покана за вакцина 5+ сме ги има примено тие што ги ставаат во болница и една на 3 месеци. Која вакцина сега треба да ја прими?
Мајки,вие што ги имате вакцинирано малите со ДТП на година и пол,имавте некакви реакции на местото на боцкањето? Ние вчера бевме со малата(2год и 1 месец има) на систематски преглед,се беше во ред и ја вакциниравме.И ставив лепенка Антипиреа на местото кај што ја боцнаа ама денес одручек откако преспа ја забележав на рачето дека и е местото црвено,дури како модро.Има место за паника или нормална реакција е од боцкањето?
Ние денес примивме 3м сме. Не плачкаше многу, храбра мамина ама откоко сме вратени спие, цицаше и пак спие, ќе ме ѕирне ќе се насмее и продолжува. И у сон си се смее. Нормално е?
Па да. Секогаш биле поспани и моиве после вакцина. Добро е што си цица, набјудувај, но делува дека за сега е во ред.