Кога ја прими вакцината на три месеци беше единствениот пат кога син ми поврза три саати спиење преку ден. Го проверував на секое дали диши и дали има темп среќа се беше океј - бебе наспано мама одморена Веројатно е нормално...следи бебе и не се грижи
Мајки на предвремено родени деца, како ги стававте вакцините? Точно по календарот од датата на раѓање или по корегирана дата? Исто така, по колку лепенки Antipyrea стававте и на колку часа?
@kukla21 @emkaemka знаете ли дали во систина вакцинираат? Треба да одиме на педијатар, да не ѕирне, крвна слика и вакцина. Па психички да се спремам. Дури мислам да направам кс во авицена, бар да не плаќам приватно.
Kako so si doagaat na red taka gi stavame.Docnevme so Bsg i hepatit mislam se vika.Otkako gi primivme tie si odime po red.Eve vo vtornikot bevme.Sledna ni e posle 4maj.Togas malata ke bide 8 meseci,pa sledna kazaa na 9 meseci.Ke gledam taa na 9 da se odlozi ako moze poso nema da sme vo zemjava
Се вакцинира само по диспанзери колку што знам, така да во Систина нема такво нешто. Инаку крвна слика за бебе во Систина платив нешто помалку од 400ден.
Не, не. Таму си одиме на педијатар. Па кога бевме последниот пат ни рече:"ќе дојдете на контрола, ќе направиме крвна слика и вакцина да примите." Па викам дали таму е можно да ставаат вакцини?! Да не ми дојде шок, дете да вришти. вака знам дека само на контрола ќе одиме.
Не, не ставаат. И мене така ми кажа докторката Ама уште не ја примила. Дека вируси/грипови и не ми се ризикува.
Majki koja ni e sledna vakcina?Baram po net nemozam nisto da najdam.Vo vtornikot primivme,na 5ipol meseci.Sledna ni e posle 4maj.Togas ke e 8meseci.Sledna kazaa na 9.Posle koga ke imame pak?Nemozam da planiram za patuvanjeto
Е добро де подоцна ќе ја прими некоја или повеќе поместено, голема работа.. Па ако е болна како тогаш?! Ќе поместиш нели, па така и сега
Pomisliv i na toa,sepak me interesirase dali posle taa vakcina na 9meseci ke ima druga vo skoro vreme
Дали знаете до која возраст може да се чека за вакцини? Бебето е 10 месеци и поради х причини нема почнато со вакцинирање. Ја има примено само првата што е веднаш по раѓање. Фала ви.
Фала ти. Сепак ми требаше точна информација доколку знае некоја мајка. На нет освен календар за вакцинација ваква информација не се наоѓа, а во диспанзерите се многу нељубезни ако ги прашаш вакво нешто. Како што реков, си има х причини...
За вакцина не се чека мајка. Можеш да ги одложиш малку, но убаво е и треба бебето да се вакцинира. За да се вакцинира бебето мора да е сосема здраво па затоа се препорачува пред вакцина да се испита крвна слика и црп(индикатор дали во организмот има воспаление). Ако е се во ред со крвната слика и причината заради која си доцнела толку веќе е надмината, може да се вакцинира. Со лесно
Некогаш мора да де одложи. Ние имаме препорака од кардиологот три месеци по операција да не се вакцинираме, а после здравје боже. Сега за сега и ние сме само на првите од болница вакцини. @Artemida81 мислам дека нема рок. Кога ќе исполните услови, тогаш однеси си го детето.