Nie zadutre pravime 8 meseci.Proslata nedela ja primi poslednata doza od sestovalentnata .Sledna ni e Mmr.
Nie ja primivme pred eden mesec i nemase nikakva reakcija.stavav samo lepenki za temperatura kaj sto go bocnaa
Bez strav.Nie super gi podnesovme.Bez temperatura.Samo mi spiese povele od obicno.Ne krevaj panika,smireno.Samo vakcina e.I cepcibja ili sirupi bez potreba ne davaj.Sledi ja,meri temp
I jas umiram od strav I mojata denes ja primase na dva ipol meseci. Za sekoj slucaj staviv cepce I samo I metal TT posle den 36.9 I izmeriv. Ne veruvam deka me krene aama nema da zaspijam cela vecer neznam dali ke ossetam koga imma tt.
Veke staviv edno poveke ne od strav da ne krene TT. Inaku nema nekoja reakcija vesela e se smee jade if mnogu se plasma. I uste neznam dali samo prviot den e rizicen ili moze I utre da se javat nesakani dejstva.
Да се пријавам и јас- две недели (15 дена) од вакцинирање со ММР и без ниту еден- единствен симптом, а што се не се изначитав тука за вакцината, уплав добив. Сепак докторката беше во право. @QueenP Ако крене температура над 38 даваш сируп или чепче над 38.5, не си требала да ставаш чепче ако нема потреба. Опуштено, мама, вообичаено како до тогаш што сте поминувале, си го следш детето и реагираш ако има потреба. На здравје да ви е вакцината!
Едно прашање Дали кога ѝ ја ставаа ја болеше? Мислам на вбризгувањето на течноста. Периодов правам планови да ја носам, па да се спремиме од дома.
Мојава многу се плаши од доктори и уште на преглед од педијатарката таа многу плачеше и беше вознемирена. Кога се смири ја вакцинираа, но таа не знаеше баш што ќе и прават, едната сестра раката и ја држеше, другата боцна брзо и толку беше, не беше плачење колку што очекував.Штом излезе во ходник како ништо да не било, ни раката не ја болеше дури. Се нормално и беше. Лепенка во кола ставив и се по нормален тек натаму. Со лесно да поминете и вие и гушки од нас.
На последната ревакцина, мојава плачеше, баш на вбризгувањето, што ниеднаш досега не се случило. Ама искрено и сестрата некако беше груба, по моја проценка. Па сега собирам искуства за оваа вакцина да знам да ја спремам некако. А на рачето немаше ништо, така? Оток, црвенило? И уште нешто, знам досадна сум, ама дали запримети колкава беше иглата? Дали од оние малечките како инсулинските или поголема? Прашањава
Мами дали примаа вашите најмили вакцина против менингококи? И ме занима дсли тоа го плаќате приватно како оди тоа во Мк ???
Болка има секако, посебно ако експресно вбризгаат цела вакцина, а се случува и така баш поради што се децава немирни , жилави и не знаеш како ќе изреагираат. Мојава поголема, мрдаше многу само што седнавме, а се трудевме да и го свртиме вниманието со играчки и зборување, но не успавме. Почна да плачеше и не боцната кога раката и ја држеа само. Јас не ни гледав кога ја вакцинираа и јас се плашам од игли,а иглата не беше голема, обично како што и ставаа и пред тоа. Немаше ништо на местото, оток или црвенило Не, ништо буквално. Имаше мала точка од иглата, вообичаено, друго ништо. Ќерка ми се плаши многу, такво е детето. Има и деца смирени, мојава не е таква . За крвна слика иста приказна сме, плачки само што виде кај сме.