Nesto greska si so medicinskava sestra. Medicinska sestra e so sredno medicinsko. Ti zboris za visa medicinska sestra sto e razlicno sosema.
Болничарка како што гледам е огласов. Онаа што менува постелнина, дава перници, носи лопатка, менува пелени... не иде во допир со лекови. Не дели терапија, не прави преврски, не пушта инјекции... тоа што болничарите се прават доктори и облекуваат бел мантил е лошо.
Со многу двоумење иако сум на два ума,јас решив да го вакцинирам моето се до ММР. Тука застанавме,наводно ја одложив па ке видиме. Ке излажам ако речам дека не се плашам ни доколку вакцинирам или пак ако не вакцинирам. Која што и да одлучи мисли најдобро за своеро детенце. Ваљда и тие што вакцинираат. А она за составот? Јас веке никого и за ништо не верувам од институциите на оваа држава.
Ако толку им веруваш на вакцините што ги имаат примено твоите деца, нема потреба да се плашиш од невакцинираните деца и заразите што ги "шират".
A, значи треба да верувам на интернет аниномни личности а не на книги и студии правени со години? Вие не сакате да прочитате нешто што не ви одговара. Ги имам јас прелистано сите страници, групи на фб, мајка ми ме убедуваше како вакцините биле штетни, триста глупости. Ама мене една Слаѓана Велков нема да ми држи предавања како менструација е неприродна и ММР вакцината предизвикува аутизам. Само треба да прогуглате некогаш и статии што не ви одат во прилог па сами да видите колку од "фактите" што кружат наоколу се чиста бљувотина и немаат никаква врска со реалноста. Метали, абортирани фетуси, жива, хемиски соединенија со страшни имиња кои многу лесно ве убедуваат дека вакцините се штетни. Ништо од тоа не е вистина. Дури е смешно колку е далеку од вистина. Ете гледам само 65% од новореднчињата во Србија примиле ММР вакцина. Баш сега ме интересира дали бројот на аутистични деца ќе падне или ќе остане ист.
citas megju redovi se ona sto ti odgovara Bitno na prasanjata gore ne umeese da mi odgovoris so ogled na tvojata obrazovanost Demek ti pravese nekoi ispituvanja i dojde do zaklucok deka vakcinite se ok. A cek znaci i majkati spagja vo glypite i neobrazovani?? Makedonija glupa bese koga im isplati milionski sumi na lica osteteni od vakcina?
Викаш? Мал дел од сите вакцини. Познат ти е фајлов? Од CDC сајтот е, ова се ОФИЦИЈАЛНИТЕ податоци за состојките на вакцините. Изгледа и ти не си го искористила интернетот баш најдобро. Еве ќе ти помогнам http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/downloads/appendices/B/excipient-table-2.pdf Искористи го и интернетот за да прочиташ ОФИЦИЈАЛНО што значи секоја состојка. Знаеш, оние што се бљувотина, и немаат никаква врска со реалноста
Formaldehid- onie sto studirale anatomija znaat deka vo formaldehid gi cuvaat mrtovcite so godini za da ne im se raspadne teloto
Чисто околу дилемиве за сестри, болничари итн. Повеќе не постојат медицински сестри, туку медицински техничари. Медицински техничар се станува со завршување на средно медицинско или курс за медицински техничар, и откако ќе се заврши едново од овие, се полага државен испит. Потоа може да се запише на висока школа за медицински техничари која трае 3 академски години. Главен медицински техничар може да биде само со висока школа, исто важи за инструментарки и сл. И познавам многу сестри кои иначе се високо образовани, кои не можат да најдат работа во соодветен сектор, и имаат завршено курсеви и секако положен државен испит и се најначитаните и најодговорните сестри што сум ги запознала (а сум запознала многу). Постојат и такви кои и средно медицинско завршиле и виша, па уво не ги боли и едвај учеле за 6ка, чисто да поминат. Сестринската работа варира многу зависно каде работи истата, така што некоја може совршено добро да ја знае работата на детматовенерологија но да не знае добро да се снајде на хирургија. Се зависи од искуството во одредената работа (одделение). За болничар во Р. Македонија не постои ниту курс ниту образование.
Иначе освен што знаете дека во формалдехид се чуваат мртовци, што друго знаете за истиот? И ако е штетен во вакцината конкретно, на кој начин конкретно штети? Кој го интересира и разбира англиски Спојлер: Формалдехид What many people may not know is that our own bodies produce and use formaldehyde as a part of our normal metabolism . When we are exposed to methanol (e.g., via inhalation or ingestion of foods like citric fruits and juices, vegetables or fermented beverages), our bodies break it down into formaldehyde and other byproducts. Our bodies produce formaldehyde as a result of DNA demethylation (an important process for controlling gene expression, e.g., in developing embryos) and other biological processes. It is such a regular part of human metabolism, that our normal, naturally produced blood concentrations are generally about 2-3μg of formaldehyde per gram of blood (or about 2.12-3.18μg/mL)*. And it is actually a pretty important chemical; our bodies use formaldehyde to form DNA and amino acids (Toxicological Profile for Formaldehyde [PDF], ATSDR, 1999). Цел артикл
Koga planirate da ja primite? I nie ne sme se pojavile iako sekoj mesec ni stasuva pokana. Pomisliv barem letovo ke preskoknat, mislev ne vakciniraat letno vreme, ama ne pokana pak si stasuva. Tuka kaj nas pedijatarot kazuva deka do dve godini moze da se odlaga. A na temava mislam imam procitano informacija deka do tri godini moze da se odlaga. So mm razgovaravme i nie sme da ja primi ako bide se ok zdravje vo septemvri. Edit: Izvini @galapce ne sum procitala ubavo, se ushte se dvoumite dali da ja primi.
Ne ti go citav spojlerot dolg mi e Kancerog e i otroven Zosto nesto sto se koristi za pravenje lepak i izbeluvac da se v brizga vo krv. Inaku kamelce so tebe na ovaa tema nesakam da diskutiram ,gi znaes veke pricinite.Da odime kaj svekrvite i snaite tamu te podrzuvam
И ние не сме ја примиле ММР 15 месеци полни сме,сакам во септември да ја примиме,ама здравје, и јас ко тебе се двоумам,ама повеќе сум за вакцини отколку против До сега не ни стасала покана дека касниме,па ќе видиме септември
Џои не требаше да ме цитираш ако не сакаш да дискутираме. На ден е пожелно да испиеш 1.5 - 2 литри вода. 20л вода, веројатно ќе се удавиш. Да го прочиташе спојлерот ќе видеше една многу битна работа - ние самите созадаваме формалдехид, зошто и како е објаснето, како и количните кои се океј и количините кои не се океј за нас.
Te citirav samo bidejki prasa dali znaeme za formaldehid nesto poveke. Bidejki prva go spomnav jas prepostavuvam na mene se odnesuvase tvoeto prasanje. Sporedbata so voda...zemi vo predvid deka se rab za mal nerazvien organizam koi nema odbranbena sposobnost.
Споредбата е на место. Се што е неконтролирано ќе те убие. Вода и те како ќе те убие. Малиот неразвиен организам, како и ти, создава формалдехид сам по себе. Затоа е без везе да ме цитираш без да видиш што сум кажала.
Точно е мојата поента со "хемиски соединенија со страшни имиња". Пола од соединенијата што една членка ми го прати е шеќер. Стварно опасни хемикалии. Не читам абортирани фетуси и тешки метали. Ти информирана си за секоја состојка или само читаше па по имињата се уплаши? А ти правеше истражување и дојде до заклучок дека вакцините се штетни или прочита на антивакс групи дека се штетни? Или да погодам, од лично искуство знаеш бебе што имало срцеви проблеми 2 месеци после ММР вакцина? Вакцините се едни од најистражувани, најтестирани и најсигурни медикаменти што можете да ги примите. Пак ќе речам читајте малку тоа што не ви оди во прилог па ќе видите дека ве лажат многу ефективно со формалдехидот и живата во вакцините.